Само че експертите поставиха под въпрос ефективността на този метод

...
Само че експертите поставиха под въпрос ефективността на този метод
Коментари Харесай

Какви са опасностите от пропускането на закуската?

Само че специалистите сложиха под въпрос успеваемостта на този способ и също така разкриха редица негативни резултати върху здравето.

Според Американската сърдечна асоциация (AHA), хората, които пропущат закуската, имат по-високо кръвно налягане и равнища на холестерол, а също по този начин живеят с по-висок риск от сърдечни болести.

На собствен ред учени от университета Хоенхайм организираха изследване, с цел да дефинират по какъв начин се трансформира организмът на човек, който пропуща хранене. Оказва се, че след вечеря в организма на хората, които подценяват закуската, се усилва концентрацията на възпалителни маркери, което от своя страна покачва податливостта към болести, породени от инфектиране.

Освен това хората, които пропущат първото си хранене за деня, са изложени на риск от напълняване. Пропускането на закуската кара тялото да „ отмъсти “ за лишаването от калории заран. Тези, които не закусват, могат да изпитат нараснало предпочитание за всевъзможни закуски денем, което способства за остатък от изядени калории и дружно с това за появяването на наднормено...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР