Само часове след като от Intel обявиха по-слаби от очакваните

...
Само часове след като от Intel обявиха по-слаби от очакваните
Коментари Харесай

Спад в акциите на Intel след занижени финансови прогнози за Q1 2019

Само часове откакто от Intel оповестиха по-слаби от предстоящите резултати за четвъртото тримесечие на 2018 година и занижиха упованията си за първото на 2019 година, цената на акциите на компанията се намалиха с 6%. Intel заяви за Non-GAAP EPS от 1.28 $ при доходи от 18.66 милиарда $ (с 9% повече спрямо предходната година). Wall Street обаче очакваше EPS от 1,22 $ при доходи от 19,01 милиарда $.

Едновременно с това, компанията предвижда, че през идващото тримесечие ще осъществя доходи от 16 милиарда $, което внезапно контрастира с упованията на анализаторите за 17,4 милиарда $.



Бизнесът в частта “Персонални компютри” на Intel бележи растеж от 10% на годишна база, като доближава 9,8 милиарда $, до момента в който този, обвързван с центровете за данни - 7% на годишна база, достигайки 6,1 милиарда $ доходи. Общо взето компанията е постигнала прилични облаги във всяко едно от своите подразделения, като се изключи 7-процентния спад на годишна база в приходите на групата “Интернет на нещата”.

Като цяло огромна част от производителите на чипове са изправени пред сходни провокации, защото се ускоряват опасенията, че забавянето на китайската стопанска система и комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон биха могли да доведат до по-продължително стесняване на пазара. И защото конкуренцията сред производителите на полупроводници се ускорява с всеки минал ден, Intel не крие упоритостите си да насочи повече старания в облачните калкулации, AI, 5G и Интернет на нещата.

Освен пред пазарани провокации, компанията също по този начин е изправена и пред управнически, защото все още е без непрекъснат основен изпълнителен шеф (Брайън Крзанич подаде оставка предишния юни). Тази роля към днешна дата се извършва от основния финансов шеф Боб Суон, като не е ясно дали се търси негов непрекъснат заместител.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР