Само БСП е бегач в социалната писта. Много хора забравиха

...
Само БСП е бегач в социалната писта. Много хора забравиха
Коментари Харесай

Деян Дечев: Искаме облагане на свръхпечалбите на банките

" Само Българска социалистическа партия е бегач в обществената писта. Много хора не помниха тази тематика, макар че парадираха с нея. Предложенията, които ще създадем сред първо и второ четене значително бяха обявени и авансово. Това е без налог за младежите до 26 годишна възраст, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 годишна възраст. Увеличаване размера на майчинството за втората година до размера на минималната работна заплата, вдовишките добавки. Както и облагане свръх облагите на банките - това е една европейска процедура. Ние ще настояваме. Ние виждаме опция посредством Българска социалистическа партия и българските жители да получат едни богатства, които са извънредно нужни в тази обстановка. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Деян Дечев в ефира на Nova News.
Той дефинира абсурда към Пирогов като следващия подобен трещящ в ръководещата сглобка. " От една страна здравния министър твърди, че има доста съществени нарушавания. От друга страна медицинския съвет към Пирогов твърди, че нарушаване няма и финансовото положение на болничното заведение е доста положително. Ние желаеме да получим информация, с цел да може да сме насочени какво се случва и дали този скандал, поради който беше разтърсена сглобката. Ние ще желаеме да научим всички условия и обстоятелства. Както и аргументите, заради които е направена тази промяна. Те самите хора в сглобката си споделиха, че след ротацията, в случай че изобщо се случи - самия здравен министър към този момент няма да е подобен. В целият този безпорядък се афишират съвещания на комисии, които по-късно не се организират. Те работят не с обмисляне за месеци или седмици и дни напред, а с обмисляне за часове напред ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.
Дечев изясни позицията на социалистите, които няма да поддържат в този им тип препоръчаните промени в Конституцията. " Може би още идната седмица в новия по-широк ляво-патриотичен формат ние ще свикаме работна среща по тематиката Конституция, в която ще бъдат поканени водещи конституционалисти и хора народни представители, които са взели участие в изработването на в този момент настоящата Конституция ", добави той.
" Не бих споделил, че има някакъв позитив в тази тематика, защото легитимацията на това Народно заседание, ниския рейтинг и непрекъснатите кавги не му дават съображение да се захваща с една такава сериозна тематика като Конституцията. От друга страна неприятния артикул, който това Народно събрание създава като закони, които се одобряват и след няколко дни се връщат за корекция - също не приказва, че това Народно заседание има компетентност и експертиза да прави промени в Конституцията ", сподели в умозаключение Деян Дечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР