Само български компании подадоха оферти в търга за изграждането на

...
Само български компании подадоха оферти в търга за изграждането на
Коментари Харесай

Само любимите на властта фирми участват в търга за магистралата Русе - Велико Търново

Само български компании подадоха предложения в търга за построяването на 75 километра на автомагистралата от Русе до Велико Търново за над 1 милиард лв. с европейско финансиране. Това стана ясно от известие на организация „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) след отварянето на предложенията в петък

Общото сред всички тях е, че имат контракти за снабдители с държавната компания „ Автомагистрали “. Това са набралите мощност през последните години „ Хидрострой “, „ Грома холд “, „ Европейски пътища “, „ ПСТ Груп “, „ Автомагистрали Хемус “и други.

Нито един непознат участник не се престраши да подаде оферта, макар че поръчката се финансира с европейски средства. Строежът на автомагистралата Русе – Велико Търново е вторият топ приоритет в пътното строителство на оперативна стратегия „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година след тунела под Шипка.

Нещо повече към този момент даже отсъстват и огромни български строителни компании с опит в магистралното строителство, като да вземем за пример „ Трейс груп “ и „ Геотехмин “, които явно не желаят повече да са оправдание на авансово ясни спечелили.

Поръчката ясно демонстрира разделянето в строителния отрасъл у нас, откакто по времето на третия мандат на Борисов преразпределянето на държавните порции става по нова скица посредством контракти за вътрешно възлагане на държавни компании, които по неразбираем метод ги дават на избрани компании. На процедура страната се пробва да вкара „ държавен капитализъм “ в строителния отрасъл за „ любимци “, както разясняват импровизирано някои шефове на строителни компании.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР