Само 80 минути бяха необходими на волейболистите от Дея Спорт“, за

...
Само 80 минути бяха необходими на волейболистите от Дея Спорт“, за
Коментари Харесай

„Дея Спорт“ загря за реванша с „Лас Палмас“ с 3:0 срещу „Берое“

Само 80 минути бяха нужни на волейболистите от „ Дея Спорт “, за да завоюват против „ Берое “ с 3:0 гейма срещата си от първия кръг в Суперлигата.

Двубоят в зала „ Младост “ послужи като самобитна загрявка за момчетата на треньора Венцислав Симеонов за извънредно важния реванш против „ Лас Палмас “ в европейския клубен шампионат „ Чалъндж къп “.

„ Дея Спорт “ затвори първите два гейма против отбора от Стара Загора при идентичен резултат – 25:19. В третата част се стигна до 26:24 и крайното 3:0. С 13 точки приключи Валентин Братоев. Влезлият в игра авариен диагонал Димитър Дулчев записа 9 точки. Треньорът Симеонов даде почивка на централния блокировач Стефан Чавдаров, а в хода на дуела отдели време за отдих още на Николай Учиков и Тодор Вълчев. Именно Дулчев размени Учиков. Младият Самуил Вълчинов влезе на мястото на Вълчев и сподели, че има огромен капацитет. За най-полезен състезател в мача беше избран капитанът на спечелилите Георги Братоев.

Нагласата и мотивацията в тима на „ Дея Спорт “ са изцяло насочени към реванша с „ Лас Палмас “, който е в четвъртък, от 19:00 часа, в зала „ Младост “. На бургаските волейболисти е нужна победа с 3:0 или 3:1, с цел да се стигне до съдбоносен тайбрек и той да дефинира крайния победител, класирал се за идната фаза от „ Чалъндж къп “. С оглед показаното в първия дуел на непознат терен против шесткратния отличник на Испания, задачата е изцяло постижима.

Нужен е и шанс, само че най-много нашите се нуждаят от солидна зрителска поддръжка. Любителите на волейбола от Бургас и района би трябвало да се трансфорат в седмия състезател за „ Дея Спорт “ в залата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР