Само 7% от служителите на КПКОНПИ се занимават пряко с

...
Само 7% от служителите на КПКОНПИ се занимават пряко с
Коментари Харесай

Цацаров vs Найденов: Как КПКОНПИ ще се бори с корупцията

„ Само 7% от чиновниците на КПКОНПИ се занимават директно с противопоставяне на корупцията. При всички случаи броят на чиновниците би трябвало да бъде повишен “. Това съобщи Сотир Цацаров по време на чуването в Народното събрание на претендентите за нов антикорупционен началник. Припомняме, че кандидатите за поста са двама - депутатът от „ Воля ” Симеон Найденов и актуалният основен прокурор Сотир Цацаров, препоръчан от ГЕРБ и „ Обединени патриоти ”.

„ Дирекция „ Антикорупция “ би трябвало да бъде подсилена за сметка на администрацията и да има изнесени работни места в страната “, сподели още Цацаров при чуването, представен от Българска национална телевизия. Той обаче посочи, че към този момент не се планува нарастване на щата на комисията. Според него пълномощията, които има КПКОНПИ, са изцяло задоволителни и нови не са нужни.

Цацаров предложи и основаването на Консултативен съвет към КПКОНПИ с одобрени адвокати и учени, които да работят по законопроектите на изпълнителната власт.

По думите му неналичието на ясни и единни заявления за имущества и ползи води до огромно комплициране. „ Приемането на единни инструкции за попълване на декларация ще бъде първостепенна задача за мен “, уточни още Сотир Цацаров. 

При чуването, вторият кандидат за поста - депутатът от „ Воля ” Симеон Найденов, разгласи, че антикорупционната просвета на хората би трябвало да залегне в програмата на учебните заведения и университетите. 

„ Ако бъда определен за ръководител на КПКОНПИ, ще управлявам независимо, обективно, вярно и безкомпромисно битката против корупцията. За мен е от значимо значение обезпечаването на държавна политика в региона на предварителната защита на корупцията. Това допуска и по-голяма отчетност в активността на комисията пред обществото ”, сподели още Симеон Найденов, представен от bTV.

Според него няма задоволително фрагменти в КПКОНПИ и по тази причина би трябвало да се усили съставът на дирекциите, като се подберат нови качествени хора, които да имат нужните знания и предпочитание да работят против корупцията. „ Всички тези нови фрагменти да преминат инспекция за честност, ще предложа и по-адекватно възнаграждение за тази значима и виновна работа ”, добави Симеон Найденов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР