Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона по

...
Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона по
Коментари Харесай

Само 7 области са в тъмночервената Covid зона, близо 70% от учениците се върнаха в клас

Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона по индикатор 14-дневна заболяемост на 100 хиляди души население. Това са Враца, Габрово, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София-град, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хиляди души население, с изключение на област Кърджали към този момент е и област Силистра.

В алената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хиляди души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните кревати за пациенти с Covid-19. Към 5 декември 2021 година 38% са свободните кревати. 38,6% са свободните кревати за консервативно лекуване на пациенти с коронавирусната зараза, а от интензивните кревати в страната свободни са 32,3%.

" България съумя да обърне епидемиологичната вълна без да влиза в локдаун " , съобщи служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров тази заран по NOVA.

" Що се отнася до смъртността, 90% от умрелите са над 60-годишна възраст, неимунизирани. За страдание огромна част от възрастните хора не престават да не са имунизирани и това е главната причина. Продължавам да упорствам на това, че имунизацията би трябвало да бъде доброволна, би трябвало да бъде съзнателен избор ", уточни още министър Кацаров.

Във връзка с връщането на всички възпитаници в клас той уточни, че има обезпечени проби за учебните заведения доникъде на януари. Той обаче акцентира, че отговорността и решенията за тестването е на просветния министър Николай Денков.

" 4 млн. теста сме договорили. Над 1,5 млн. са доставени на просветителното министерство, останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица. Има задоволително време просветителното министерство да си възнамерява по-нататъшни доставки ", сподели Кацаров.

Почти 70% от учениците в София от през днешния ден са на учебно заведение , сочи справката на Министерството на образованието.

В клас са влезнали над 96 000 възпитаници от 1 до 12 клас, като близо 56 000 от тях са от прогимназиалния и гимназиалния стадий на обучение.

Поради неналичието на единодушие за тестване на най-малко 50% от учениците, 12 учебни заведения в столицата не са съумели да възстановят присъствения образователен развой в V, VI, VII и XII клас, а други 18 образователни заведения - в, VIII, IX, X и XI клас. За тази седмица всички учебни заведения в страната имат задоволително проби, напомнят от просветителното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР