Само 7 минути продължи днешната среща между БСП и Има

...
Само 7 минути продължи днешната среща между БСП и Има
Коментари Харесай

Утре ще стане ясно кога БСП ще върне мандата

Само 7 минути продължи днешната среща сред Българска социалистическа партия и " ИТН " в Народното събрание за третия мандат. Хората на Слави Трифонов изрично отхвърлиха на водача на социалистите Корнелия Нинова да поддържат кабинет с мандата на алените. Кога тъкмо ще върнат мандата, с цел да може да се одобри бюджета обаче, Българска социалистическа партия ще взема решение на следващия ден. Срещата сред двете партии през днешния ден бе последната от кръга срещи с така наречен партии на митинга, които Българска социалистическа партия проведоха в търсене на поддръжка за третия мандат.

В неделя те се срещнаха с " Изправи се БГ! Ние идваме! ", които споделиха, че ще мислят за поддръжка, в случай че " ИТН " се съгласят да гласоподават " за " кабинет с третия мандат. " Демократична България " пък изрично отхвърлиха да се явят за среща със социалистите. Има Такъв Народ няма да поддържа Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление, сподели зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Благодаря ви, че въпреки всичко дойдохте на срещата. Знаем и вашите предварителни позиции. Това, че вършим тази среща, е въпрос на диалогичност. Въпрос на отчитане е това, че при първия мандат успяхме да стигнем най-малко до политическа декларация, която съдържаше значителните неща какво да се прави. После нещо стана, кой го прави си е ваш проблем ", разяснява при започване на срещата водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Нека да завършваме този диалог, с цел да може и ние като мандатоносител, с цел да можем на нашия групов орган на Националния съвет да вземем дефинитивно решение ", сподели още Корнелия Нинова, съобщи 24 часа. Нинова получи на 27 август третия изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление в границите на 46-ото Народно заседание. Левицата към този момент организира договаряния с ИБГНИ, а „ Демократична България " отхвърли да се срещне с Българска социалистическа партия. На срещата ИБГНИ водачът на Българска социалистическа партия Нинова съобщи, че сред 10 и 15 септември ще върнат мандата, в случай че не могат да го изпълнят. Представителите на най-малката партия в Народното събрание обявиха, че няма да поддържат левицата за третия мандат.

От „ Демократична България " отхвърлиха да отидат на диалозите с Българска социалистическа партия за третия мандат. Съпредседателят Христо Иванов съобщи, че тази среща безпредметна, тъй като мандатът е жертван - няма болшинство. Той разгласи, че сходна среща е избирателен пиар. След връчването на третия мандат от президента Румен Радев се чака Българска социалистическа партия да разгласи претендента си за министър председател в петък - 3 септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР