Само 6 са новите случаи на коронавирус у нас, изследвани

...
Само 6 са новите случаи на коронавирус у нас, изследвани
Коментари Харесай

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани

Само 6 са новите случаи на ковид у нас, изследвани са 443 проби. Това заяви секретарят на Националния действен щаб доцент Димо Димов на брифинг на Министерския съвет.

Трима от новозаразените са в София, има и по един случай в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Четирима от новозаболелите са в болница.

Така общият брой на инфектираните с ковид у нас доближи 2433.

Един от новите случай е на 17-годишен юноша от Благоевград, заразил се е и още един доктор в столично лечебно завадение.

22 души са излекувани през миналия ден, като общият брой на оздравелите е 862.

235 души са в болница, като от тях 20 са в интензивно поделение.

За последното денонощие няма установен смъртен случай, заяви доцент Димов.

Най-засегната възрастова група е на хората сред 50-59 година, посочи доцент Димов.

Той регистрира още, че общата смъртност в страната от 9 март до 26 април е съизмерима с тази от миналата година, като се следи намаляване от 3% спрямо 2019 година

" Въпреки оптимистичните данни, това към момента не е устойчива наклонност и се надяваме да се трансформира в такава посредством продължение на ограниченията, които са потвърдили своята успеваемост - отдалеченост, персонална хигиена и стерилизация ", акцентира доцент Димов.

" За първи път от началото, на седмична база, броят на излекуваните надвишава броя на новоконстатираните случаи ", заключи оптимистичните данни той.

“България нееднократно се е справяла с провокациите. За момента ние демонстрираме, че можем да се оправим с тези компликации. В тези светли дни на най-българския празник можем да кажем, че превъзмогването на такива интервали е належащо, с цел да ни вдъхне национално самочувствие”, добави доцент Димов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР