Само 6 градуса беше тази сутрин в Казанлък, колкото и

...
Само 6 градуса беше тази сутрин в Казанлък, колкото и
Коментари Харесай

Слънчеви и горещи почивни дни

Само 6 градуса беше тази заран в Казанлък, колкото и на връх Мусала.

С 8 градуса в Кюстендил и Драгоман, и 9 във Видин, Добрич и Кнежа, тази заран беше по-хладно в сравнение с Черни връх, където беше 10 градуса.

Днес времето над страната още веднъж ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър. В утринните часове ще е хладно, само че дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 30° и 35°, в София – към 30°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 25 – 28°. Температурата на морската вода е 24° – 25°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра – към 16°.

През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Утре още веднъж ще е слънчево, след обяд – и горещо. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, по-ниски ще са по морския бряг.

В понеделник ще се задържи слънчево и още малко по-горещо. Вятърът ще се ориентира от северозапад, към края на деня и ще се усилва, а от запад ще стартира да се развива купеста облачност.

През нощта против вторник, с увеличаване напразно, ще нахлува студен въздух. Главно в Северна България тук-там ще превали и прегърми. Във вторник ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, съпроводени и от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде сдържан, в Източна България – до мощен. Температурите в Северна България ще се намалят сензитивно, в Южна към момента ще са относително високи.

В сряда ще е съвсем без превалявания, до вечерта и облачността ще намалее. Вятърът от североизток ще отслабне, най-късно в югоизточните региони. Температурите и в Южна България ще се намалят.

В четвъртък още веднъж ще бъде слънчево. Сутринта ще е относително хладно, дневните температури ще стартират постепенно да се покачват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР