Само 5% от фирмите в България с над 10 служители

...
Само 5% от фирмите в България с над 10 служители
Коментари Харесай

Само 5% от фирмите в България ползват изкуствен интелект под някаква форма

Само 5% от компаниите в България с над 10 чиновници са употребявали изкуствен интелект (ИИ) под някаква форма през предходната година, демонстрират данните на европейската статистическа работа.

От Евростат означават, че изкуственият разсъдък съставлява област от стратегическо значение и е основен мотор за икономическо развиване. Той може да обезпечи решения на доста провокации, в това число лечение на заболявания и свеждане до най-малко на отрицателното влияние на хората върху околната среда. Изкуственият разсъдък дава на машините и системите опция да проучват средата си и да вземат до известна степен самостоятелни решения за постигането на съответни цели.

През 2020 година приблизително 7% от фирмите в Европейски Съюз с над 10 чиновници са употребявали разнообразни приложения на технологии за изкуствен интелект.

Според данните на Евростат 2% от предприятията са употребявали машинно образование за вътрешен разбор на огромни данни. Чатбот услугите, при които виртуален сътрудник генерира отговори на въпроси на клиенти, са се употребявали също от 2% от фирмите. Такъв е и % на фирмите,  употребявали сервизни роботи, за които е присъща известна степен на самостоятелност и които имат приложение при рискови или повтарящи се задания, като да вземем за пример почистването на отровни вещества, сортирането на артикули в хранилища и подпомагането на клиенти при извършване на покупки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР