Само 5 години след ремонт за милиони - пукнатини в

...
Само 5 години след ремонт за милиони - пукнатини в
Коментари Харесай

Цепнатините в настилката на „Лъвов мост са фуги

Само 5 години след ремонт за милиони - пукнатини в асфалта на Лъвов мост.

Дълбоки пукнатини се появиха по пътната настилка на „ Лъвов мост “. Снимките бяха публикувани стремително в обществените мрежи и провокираха вълна от мнения. От компанията реализатор, направила главен ремонт на основното кръстовище преди няколко години, обясниха случилото се с температурните съмнения.

„ Може ние да не го виждаме, само че от температурата, от натоварванията – всичко се движи. Напрежението би трябвало да отиде някъде и да бъде обрано. Имаме фуга сред обособените уреди. При естествени позитивни температури, асфалтът от горната страна поема това напрежение и движенията”, сподели техническият началник на обекта инж. Петър Стойчев пред Нова телевизия.

„ Когато температурите паднат, асфалтът става по-нееластичен и тези фуги стартират да се четат. В момента изискванията не са подобаващи, с цел да бъдат отремонтирани. Ще го създадем тогава, когато ще има дълготраен ефект”, добави още инж. Петър Стойчев.

В последните дни поради огромните температурни съмнения – от +15 до -15 – фугите са поели измененията, като на положения върху тях асфалт се е появила цепнатина. Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подобаващи метеорологични условия ще се обработят с нужни материал. При обстойния оглед на цялото оборудване на Лъвов мост е открито, че всички работни фуги извършват своите функционалности, осведомиха от Столична община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР