Само 5 дни след подновяването на мачовете в Италия, ще

...
Само 5 дни след подновяването на мачовете в Италия, ще
Коментари Харесай

Северът срещу Юга!

Само 5 дни след подновяването на мачовете в Италия, ще имаме достойнството и удоволствието да проследим емблематичен край. Небезизвестен факт е, че враждата и омразата сред първенците от северния град Торино и южняците от Неапол е извънредно мощна.

Привърженици на Стадио Олимпико в Рим няма да бъдат позволени по обясними аргументи, което сигурно ще отнеме част от блясъка на невероятния двубой. Запалянковците и на двата отбора са доказвали нееднократно, че могат да пресъздадат същински конфликт и по трибуните.

Пътят и на двата тима до финала не беше толкоз елементарен. " Старата госпожа " доближи последната фаза на шампионата, елиминирайки Рома и Милан по пътя си, а " небесно-сините " трябваше да се оправят със солидните отбори на Лацио и Интер. За Маурицио Сари и компания това ще е втори късмет за трофей през сезона, откакто при започване на годината изгубиха Суперкупата в мач против Лацио. Суперзвездата на Юве Кристиано Роналдо е насочен към шеста златна топка и сигурно нов трофей в сбирката му ще бъде от огромно значение. От другата страна, Наполи не се бори за нищо в Серия А, с изключение на за място в европейските клубни шампионати. За момчетата на непримиримия Дженаро Гатузо остава Купата и похода им в Шампионската лига. Шоуто е обезпечено, въпреки и с по-малка атмосфера, поради празния олимпийски стадион в столицата на една от страните с най-голяма футболна просвета. Двубоят стартира в 22ч. българско време и няма да бъде предаван в роден ефир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР