Само 4 партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединени патриоти

...
Само 4 партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединени патриоти
Коментари Харесай

Еказкта: 28% от избирателите на БСП не ни искат в ЕС, а 40% - в НАТО

Само 4 партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединени патриоти биха имали несъмнено наличие в идващ парламент. Това демонстрират данните са от национално представително проучване на „ Екзакта Рисърч Груп ”, извършено в интервала 12-18 април 20018 година

Чрез полустандартизирано “face-to-face ” изявление по домовете им са изследвани 1000 пълнолетни лица, в 125 гнезда, в 89 обитаеми места. 

В момента няма политическа партия у нас, чието въздействие еднопосочно да нараства, безапелационни са още от социологическата организация.

Към 18 април сигурни участници в идващ парламент са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Оперативна програма. Ако през днешния ден се организираха парламентарни избори, 24.5% от българите биха дали своят вот за ГЕРБ, а 20.5% – за Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи е с електорален дял от 6.1%, а Оперативна програма – с 5.5%.

С 1.1% „ Воля ” би изгубила шансове за парламентарно наличие. Въпросителните вдясно са повече от предлаганите решения, а 5% от българи декларират, че биха дали своят вот за нови десни партии.

За последната година с 3% нарастват искащите да гласоподават за нова партия и в този момент те са 33% от пълнолетните българи. Сред тях по-често се срещат хора на възраст сред 18 и 40 години, поданици на дребните градове и на селата.

Предсрочни парламентарни избори не са нужни на страната ни, съгласно 56% от българите. 27% желаят предварителен избор. 53% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия се афишират за предварителни избори. Близо половината от хората, които желаят предварителни избори показват, че биха дали своят вот за нова партия.

Изследването за следващ път записва висока поддръжка (сред 74% от българите) за участието на страната ни в Европейски Съюз. Противниците му са едвам 16%. Ретроспективният разбор по данни на „ Екзакта ” от последните години демонстрира, че поддръжката за еврочленството ни е трайна и висока – сред 74% и 79%. Неодобрението е сред 13% и 16%.

В момента най-високо отрицание за участието ни в Европейски Съюз има измежду гласоподавателите на Българска социалистическа партия – 28%.

Одобрението за участието ни в НАТО се вмества сред 55%-60% през последните години, а неодобрението е сред 22% и 28%. През април 2018 година, 58% от българите утвърждават участието ни в НАТО, а отрицание заявяват една четвърт. 40% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия не утвърждават участието ни в НАТО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР