Само 4 месеца след обновяването си, градският стадион в Русе

...
Само 4 месеца след обновяването си, градският стадион в Русе
Коментари Харесай

Новият стадион в Русе се превърна в блато

Само 4 месеца след обновяването си, градският стадион в Русе има потребност от незабавен ремонт. Съоръжението беше реновирано и планувано да приема мачове на локалния "Дунав ", който преди година се завърна във футболния хайлайф на България. В момента обаче футболистите на "драконите " и техните противници би трябвало да се оправят с изсъхналата трева, изчезналите чимове и прокъсаната мрежа, която се появява под терена.

От общината са безапелационни, че положението на игрището е под всякаква рецензия. Те увериха, че са пратили 3 протестни писма до спортното министерство.

"Целият терен е изработен неверно! Въпреки огромните старания, които поставяме за поддръжката му, той не е в това положението, в което би трябвало да бъде ", разкрива шефът на "Спортни парцели " - Русе Веселин Богданов.

Футболистите на "Дунав " и техните противници пък са директно засегнатите от неприятното положение на оборудването.

"Как го направиха? Кой го направи? Някой би трябвало да поеме някаква отговорност за това нещо. Стана по-лошо, в сравнение с беше преди. Не знам дали ще издържи въобще. Добре, че не валят дъждове, другояче не знам какво ще стане ", съобщи Мирослав Будинов.

От общината обясниха, че стадионът е към момента в гаранция и нямат право самосиндикално да подхващат поправки. Договорът с изпълнителите на реновирането е подписан от Министерството на младежта и спорта и с на стойност 1 млн. евро.

За замяна на настилката пък ще са нужни към 20 дни, което значи, че "Дунав " още веднъж ще би трябвало да семейства отвън Русе, както прави през предишния сезон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР