Само 36 гласа бяха дадени в подкрепа на предложението на

...
Само 36 гласа бяха дадени в подкрепа на предложението на
Коментари Харесай

Георги Гергов: Някои искат да обичаме Русия тайно

Само 36 гласа бяха дадени в поддръжка на предлагането на Областния съвет на Българска социалистическа партия Пловдив в дневния ред на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия да влезе точка за oбсъждане на политическа акция за анулация глобите против Руската федерация. С 65 гласа „ Въздържал се” и 2 гласа „ Против” членовете на пленума отхвърлиха предлагането.


На свое съвещание нощес Областният съвет на социалистите в Пловдив разиска и единомислещо одобри решение за нуждата от политически дейности по време на Председателството на България на Европейския съвет. В него социалистите оферират Народно събрание на Българска социалистическа партия да разпореди на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, управлението на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” и членовете на Екологичен потенциал от Българска социалистическа партия да слагат въпроса за анулация глобите против Руската федерация като предпочитан за Председателството на България на Европейския съвет. В документа, разгласен на днешното съвещание, членовете на Областния съвет оферират Народно събрание на Българска социалистическа партия да вземе решение за пускане на национална подписка за анулация глобите против Руската федерация, която да стартира от 1 януари 2018 година.


„ Думите на Председателя на партията, че през днешния ден няма време да се занимаваме с този въпрос и можем да го отложим за друго съвещание на кореспондират с Резолюцията, призната от нашия най-висш форум- Конгреса.”, съобщи водачът на социалистите Георги Гергов. Той напомни, че на провелото се на 28 октомври съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия една от безапелационните позиции на партията е била нормализиране на връзките с Русия, което е в полза на Европа и на всяка една страна на територията на континента.

„ С това не даваме правилен сигнал към хилядите членове и симпатизанти на левицата, които в своята същина са уверени русофили. Продължаваме да обичаме Русия скрито. Трябва да заявяваме безапелационната си позиция в поддръжка на това решение, тъй като това е поддръжка и на националните и стопански ползи на България. Най-добрият метод да го създадем бе това да стане точка от дневния ред Българското председателство и тя трябваше да покаже на Европа, че България е страна, почтена за почит и почитание, страна, която отстоява своите ползи.”, безапелационен бе Гергов.

тагове георги гергов русия председателство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР