Само 32% от младежите се занимават със спорт, се казва

...
Само 32% от младежите се занимават със спорт, се казва
Коментари Харесай

Близо половината младежи гласуват, спортуват само 32% от тях

Само 32% от младежите се занимават със спорт, се споделя в годишния отчет за младежта, прегледан на държавното съвещание през днешния ден. Той е направен след национално представително социологическо изследване, поръчано от Министерството на младежта и спорта и данните са за 2016 година.

Според изследването в столицата и в регионалните градове фитнес залите са желано място за спорт, до момента в който в дребните обитаеми места и селата главно спортни действия се правят на открито или вкъщи. В същото време спортните клубове са организациите, в който членуват най-вече от младежите - 14.5%. Следващи по известност са благотворителните или филантропични организации.

Като цяло обаче 73% от младежите не членуват в никакви организации. В изборите вземат участие близо 50% от младежите в България.

Данните от изследването демонстрират, че над 70% от младежите считат, че средствата им са задоволителни за пълноценно хранене, пазаруване на облекло, обувки и медикаменти и заплащане на сметките за ток.

98% от младежите имат мобилен телефон

Според изследването 98% от българските младежи имат мобилни телефони, 87 на 100 имат компютър, а 92 на 100 имат достъп до интернет вкъщи. Половината от младежите считат, че в обитаемото място, където живеят, получават положително обучение. Над 60% декларират, че има способи да разнообразяват всекидневието си.

Работещите млади в по-големия си дял са удовлетворени от актуалната си работа, а като съществена причина за промяна на работното място се явява ниското възнаграждение - при 30% от интервюираните.

54 на 100 не работят по специалността си

Близо половината младежи показват, че са намерили елементарно актуалната си работа, само че 54% афишират, че не работят по специалността си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР