Само 3 млн. лева са постъпили в Държавния фонд за

...
Само 3 млн. лева са постъпили в Държавния фонд за
Коментари Харесай

Само 3 млн. лева постъпиха за гарантиране на пенсиите

Само 3 млн. лв. са постъпили в Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система, прочут като Сребърния фонд, през юли, демонстрират данни на Министерство на финансите.

Общият паричен запас на фонда към 31.07.2022 година е в размер на 3,768 милиарда лв., като съвсем цялата сума е подадени в обособена сметка в Българска народна банка.

През юни по сметката на фонда бяха трансферирани 3,8 млн. лв., до момента в който през май постъпиха средства в размер на 107,20 млн. лева, а през април – 4,24 млн. лв.. През първото тримесечие на тази година във фонда са постъпили близо 100 млн. лв..

Припомняме, че Сребърният фонд бе основан през 2007 година с към 2 милиарда лева, като до момента в него са се натрупали едвам 1,7 милиарда лева спомагателни средства.

Предназначението на фонда е да поддържа пенсионната система, само че действително средствата в него не биха стигнали за погашение на пенсиите даже за няколко месеца.

Повече пари в Сребърния фонд за гарантиране на пенсиите

От 2011 година парите във фонда не носят никаква рентабилност и седят на депозит в Българска народна банка при нулева рента.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР