Само 3 места не стигат на ВМРО-ДПМНЕ, за да има

...
Само 3 места не стигат на ВМРО-ДПМНЕ, за да има
Коментари Харесай

Андрей Ковачев след вота в РСМ: Да не влизаме в спирала на безумни аргументи отпреди 100 години!

Само 3 места не стигат на ВМРО-ДПМНЕ, с цел да има цялостно болшинство в Народното събрание на Северна Македония след вчерашни избори. Дясната партия, която непрекъснато използваше антибългарска изразителност в предизборната си акция, завоюва разгромна победа на парламентарния избор, а нейният претендент - Гордана Силяновска, ще бъде първата жена президент на страната.

Български претенденти за евродепутати в идващия Европейски парламент направиха първи мнения след безапелационния триумф на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните избори в югозападната ни съседка.
Кандидатът на ГЕРБ за Европейския парламент Андрей Ковачев изрази вяра, че успеха на ВМРО-ДПМНЕ на изборите в Северна Македония ще способства за възстановяване на връзките им с България:
" Да не влизаме още веднъж в една серпантина на, бих споделил, безумни причини отпреди 100 години, които са били наслагвани с десетилетие в Титова Югославия и в които са се изграждали отрицателното отношение, дори по-силно - от омразата против българите и България. "

В Северна Македония идват на власт сили, които използваха някои крайни послания по отношение на България по време на предизборната има акция, разяснява Стефан Тафров – претендент на " Продължаваме промяната – Демократична България " за евроизборите: " Надявам се да смекчат, въобще да се откажат от тези крайни антибългарски послания. България е член на Европейския съюз и тя също така прилежаща страна, постоянно е уважавала и ще почита Северна Македония и няма аргументи за такова антибългарско говорене. Надявам се новите ръководещи да осъзнаят това. "

Най-логичното разширение на Европейския съюз беше това да е със Северна Македония и Албания, съобщи Борислав Сандов, претендент за евродепутат от " Зелено придвижване ". A огромният въпрос е дали Северна Македония ще се отдели от Албания в общият им път към присъединение към Европейски Съюз: " За България - по-добре да не се, само че за Европейския съюз - по-добре да се. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР