Само 3 мача остават за ЦСКА до края на динамичния

...
Само 3 мача остават за ЦСКА до края на динамичния
Коментари Харесай

Безпрецедентен шанс пред ЦСКА

Само 3 мача остават за ЦСКА до края на динамичния и даже турбулентен първоначално си есенен дял на сезон 2023/24, написа " Тема Спорт ". Той потегли кошмарно, със срамно отпадане от евротурнирите и уволняване на треньора Саша Илич, който през юни бе на косъм да изведе отбора до шампионската купа. Сърбинът бе сменен от сънародника си Нестор Ел Маестро, само че смяната не даде стремежи бърз резултат. Специалистът с английски паспорт обаче съумя последователно да стабилизира представянето и даже изведе тима до серия от няколко мощни мача. Последва нов спад откъм игра, само че резултатите някак останаха положителни и по този начин до през днешния ден, когато кривата на изявите отновое тръгнала нагоре, а ЦСКА подреди 4 следващи победи в шампионата и 5 във всички шампионати.

До края на есента за алените остават посещение на Славия и домакинство на Лудогорец в шампионата, както и още една аудиенция в " Овча купел " за купата сред тях. И в случай че отместим взор от втората по авторитет конкуренция у нас, което на " Армията " не би трябвало да вършат, тъй като тя дава изход към Лига Европа, а се концентрираме единствено върху шампионата, ще забележим, че пред отбора се открива невиждана опция. Победи против белите и разградчани ще значат, че ЦСКА ще зимува на цели 8 точки пред главния си съперник за купата. Тук би трябвало да отбележим, че орлите ще посрещнат спирането в шампионата с мач по-малко, като напролет следва да изиграят отсроченото си посещение на ФК ЦСКА 1948 Сф от осмия кръг. Но макар че при равни дуели разликата сред кандидатите ще може да се смъкна до 5 точки, близо двуцифрена бездна през зимата сигурно ще има голямо психическо значение и ще е напълно нова обстановка в последното десетилетие. В този интервал Лудогорец единствено два пъти не е посрещал пролетта на върха, като през сезони 2014/15 и 2022/23 алените имаха минимално преимущество. Трябва да се върнем пък чак до пролетта на 2012 година за последния случай, в който ЦСКА води с 8 точки на разградчани. Тогава този задатък бе факт 5 кръга преди края, само че армейците позволиха разликата да бъде стопена и бе поставено началото на зелената надмощие.

През предходната акция 31-кратните първенци зимуваха като водачи, само че в последна сметка не стигнаха до купата. При 8-точкова отдалеченост на върха обаче сигурно метода както на " Армията ", по този начин и в Разград ще е друг от миналогодишния. Самочувствието в Борисовата градина би било доста по-високо, а също така няма по какъв начин огромна преднина да не " удари рамо " и във връзка с зимната селекция.

Много по-лесно е да убедиш чужденец, че може да играе в квалификациите на Шампионската лига, в случай че си безапелационен водач в класирането, а не изоставащ. В същото време напрежението, което с всяка последваща година се повишава в Лудогорец, ще доближи невиждани стойности.

Ще гледаме ли невиждана в последното десетилетие пролет, или бързо нещата ще преминат в нормалния коловоз и орлите ще съкратят дистанцията, а по-късно и ще задминат съперника си? Това значително зависи от идващите 180 турнирни минути на ЦСКА. Пред алените се открива извънредно рядко срещана опция и те са длъжни да се възползват от нея. Нещо повече - за семейството на Лудогорец ще се радват на препълнените трибуни на " Българска войска " поради последния мач в сегашния тип на оборудването. Предпоставките за напълно нов сюжет в шампионата са налице. От играчите на Ел Маестро се изисква да изпекат пуканките.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР