Само 28% смятат, че отговорността е на РусияНай-малко 60% от

...
Само 28% смятат, че отговорността е на РусияНай-малко 60% от
Коментари Харесай

За европейците правителствата и ЕС са виновни за скъпия газ

Само 28% считат, че отговорността е на Русия

Най-малко 60% от европейците считат, че техните лични държавни управления, частни енергийни компании или Европейски Съюз са отговорни за възходящите цени на силата. Това демонстрират данните от изследване на публичното мнение, извършено от социологическата организация Euroskopia в Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Полша, Португалия и Франция.

Испанският в. El Mundo заяви в неделя, че респондентите са били запитани кой е по-отговорен за възходящите цени на силата. Една четвърт (25%) от европейците са дали отговор: „ Правителството на моята страна “. 24% от интервюираните упрекват частните енергийни компании, други 11% Евросъюза.

В същото време 28% от интервюираните настояват, че Русия е виновна за случилото се. 10% са се затруднили да отговорят на въпроса, 2% са избрали различен вид.

Сред европейските водачи дейностите на испанския министър председател Педро Санчес и немския канцлер Олаф Шолц във връзка с украинския спор получиха най-лоша оценка измежду жителите на Европейски Съюз. В допълнение, 45% от интервюираните увериха, че мощно усещат въздействието на възходящите цени на силата. Мнозинството (56%) от респондентите също декларират, че са мощно обезпокоени от повишението на цените на стоките.

В изследването, извършено от 8 до 29 юни, са взели участие към 9000 души.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР