Само 25% от родителите на деца между 2 и 6-годишна

...
Само 25% от родителите на деца между 2 и 6-годишна
Коментари Харесай

Нова национална кампания насърчава четенето от най-ранна детска възраст

Само 25% от родителите на деца сред 2 и 6-годишна възраст дават отговор, че имат ясно открита рутина за четене, съгласно проучване*, извършено от фондация „ Детски книги “. Интересът към книгите се заражда в най-ранна детска възраст, по тази причина точно ролята на родителите е основна. Благодарение на книгите, децата израстват освен езиково, само че и функционално грамотни, развиват емпатия, въображение и сериозно мислене.

Кампанията „ Четем – разрастване светове “ на верига книжарници Orange и фондация „ Детски книги “ акцентира значимостта на тази процедура, стимулирайки родителите да отделят време за четене с техните дребни деца.

„ С акцията „ Четем – разпростирам светове “ положихме основите на позитивната смяна, само че осъзнаваме, че имаме да извървим доста дълъг път. Със листата от над 500 деликатно подбрани заглавия, ние създадохме „ справочник “ на родителите, посредством който да развиват знанията и уменията на децата си от самото раждане. Колкото по-рано родителите стартират да построяват читателските привички в децата си, толкоз по-любознателни, уверени и сполучливи ще бъдат те освен в учебно заведение, само че и в живота. “, показа Ния Арсениева, изпълнителен шеф на верига книжарници Orange.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР