Само 25.1% от работещите в системата на средното образование са

...
Само 25.1% от работещите в системата на средното образование са
Коментари Харесай

За близо 75% от учителите увеличението на заплатите ще е само на хартия |

Само 25.1% от работещите в системата на междинното обучение са с действително увеличени заплати, съгласно изследване на Синдикат " Образование " към Конфедерацията на труда " Подкрепа ".

Заплатите бяха увеличени с към Колективния трудов контракт.

Делегираните бюджети на множеството учебни заведения обаче не разрешават достигането на новите минимални прагове и за доста учители нарастването ще остане на хартия. Затова синдикатът е изпратил писмо до министъра на образованието акад. Николай Денков, в което упорства МОН неотложно да пристъпи към нарастване на заплатите в унисон с договореностите в анекса.

Около 15% от участниците в проучването са декларирали, че в техните просветителни институции няма да има задоволително средства да се съблюдава контрактуваното в анекса нарастване. 96% от респондентите учители считат, че при актуализация на държавния бюджет би трябвало да се направи ново 10% нарастване на заплатите в просветителната сфера, тъй като даже формалната инфлация е по-висока от досегашното нарастване.

Синдикатът ще предложи на държавното управление 10% нарастване на заплатите на учители и чиновници при актуализация на държавния бюджет за 2022 година Оттам предизвестяват, че ще отстояват настояването си " с всички вероятни законови средства, в това число протестни и протестни дейности ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР