Само 24 на сто от британците смятат, че страната трябва

...
Само 24 на сто от британците смятат, че страната трябва
Коментари Харесай

Само 24% от британците смятат, че Великобритания трябва да е извън ЕС

Само 24 на 100 от британците считат, че страната би трябвало да бъде отвън Европейския съюз, сочи оповестено през днешния ден изследване, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Британската агенция отбелязва, че това е най-ниският % след референдума за Брекзит през 2016 година

На 4 юли във Англия ще се произведат национални избори - първите, откогато страната публично напусна Европейски Съюз през 2020 година Въпреки че Европа от дълго време е тематика, която провокира разделяне в английската политика, въпросът за Брекзит до момента съвсем не е участвал в предизборната акция на партиите.

Социологическо изследване на Националният център за обществени проучвания (National Centre for Social Research), демонстрира, че едвам 24 % от интервюираните считат, че Обединеното кралство би трябвало да остане отвън Европейски Съюз, до момента в който през 2019 година те са били 36 %, а през 2016 година - 41 %.

Допитването също по този начин е открило, че въздействието на Брекзит върху тематики като стопанската система и имиграцията се прави оценка по-негативно в този момент, в сравнение с през 2019 година, когато се създадоха предходните избори. Промяната е изключително мощно изразена измежду гласувалите за овакантяване през 2016 година, отбелязва Ройтерс.

Около 40 % от гласувалите за напускането на Европейски Съюз считат, че стопанската система на страната се намира в по-лошо положение вследствие на Брекзит - двойно нарастване по отношение на 2019 година, когато 18 на 100 са изразили сходно мнение. Сега близо две трети считат, че имиграцията е по-висока вследствие на напускането на блока, спрямо едвам 5 % през 2019 година

" Накратко, наподобява, че за доста от гласувалите за овакантяване на Европейски Съюз Брекзит не се е развил по този начин, както са очаквали ", се споделя в проучването, направено от специалистът по социологически изследвания Джон Къртис.

Проучването, извършено измежду 5578 души сред 12 септември и 31 октомври предходната година, е открило също, че публичното доверие в държавното управление са достигнали рекордно ниски равнища, като 45 % от запитаните са декларирали, че " съвсем в никакъв случай " не имат вяра, че управниците ще слагат потребностите на нацията над ползите на личната си политическа групировка, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР