Само 20 хеликоптера на Бундесвера са боеспосбни съобщава Bild: 8

...
Само 20 хеликоптера на Бундесвера са боеспосбни съобщава Bild: 8
Коментари Харесай

Bild с плашеща статистика за хеликоптерите на немската армия

Само 20 хеликоптера на Бундесвера са боеспосбни оповестява Bild: 8 ударни машини „ Тигър “ и 12 транспортера NH90. Според представители на Бундесвера виновността в тази обстановка е на производителя - Airbus Helicopters.

Специалистите означават, че ниската бойна подготвеност на хеликоптерите въздейства върху процеса на подготовка на водачите.

През 2019 година програмата за полети на немските ударни хеликоптери „ Тигър “ беше изпълнена единствено 80 %, оповестява Bild, базирайки се на вътрешна документи от Бундесвера.

Причината са инспекциите, които разкриха ниско равнище на бойна подготвеност: по данни от ноември предходната година, от 53 хеликоптера „ Тигър “ единствено 8 бяха в цялостна подготвеност. Що се отнася до транспортните хеликоптери NH90, от 99 пригодни за употреба бяха 12.

Изданието написа, че Бундесверът упреква фирмата-производител (Airbus Helicopters). Според представители на немската войска компанията не извършва напълно договорните си отговорности. В същото време Бундесверът признава, че част от виновността е на самите въоръжени сили.

„ Катастрофалното равнище на бойна подготвеност на хеликоптерите „ Тигър “също въздейства върху подготовката на водачите.

Това положение е безконтролно.” цитира Bild думите на специалиста от Зелената партия Тобиас Линднер. Политикът означи, че казусът с „ Тигрите “ е прочут от дълго време, само че по този начин или другояче не се подхващат никакви ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР