Само 2% от населението на Румъния и 5% от това

...
Само 2% от населението на Румъния и 5% от това
Коментари Харесай

Българи и румънци консумират най-малко плодове и зеленчуци

Само 2% от популацията на Румъния и 5% от това на България употребяват плодове и зеленчуци всеки ден, демонстрират данни на Евростат за 2019 година, оповестени през днешния ден.

Сред държавите-членки на Европейски Съюз най-голям дневен банкет от 5 или повече порции е регистриран в Ирландия (33% от населението), Нидерландия (30%), Дания (23%) и Франция (20%).

Освен Румъния и България най-нисък дневен банкет е открит в Словения (също 5%) и Австрия (6%).

Данните на статистическата организация демонстрират, че 1 на всеки 3 души (33%) в Европейски Съюз не употребява никакви плодове или зеленчуци на ден, а единствено 12% от популацията употребява целесъобразните 5 или повече порции на ден. Средно над половината от популацията на Европейски Съюз (55%) е декларирало, че употребява сред 1 и 4 порции плодове и зеленчуци на ден.

Дневният банкет на плодове и зеленчуци при дамите е по-висок от този при мъжете: приблизително 58% от дамите оповестяват, че употребяват от 1 до 4 порции, спрямо 51% при мъжете. Същото важи и за дневния банкет на 5 или повече порции (15% по отношение на 10%).

Проучването демонстрира също, че повече мъже, в сравнение с дами, като цяло пропущат приема на плодове и зеленчуци (39% против 27%).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР