Само 2 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 2 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Малкия, който никога не се предава

Само 2 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в " Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТP след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТP 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Когато си кръстен на легенда, би трябвало да доказваш, че си заслужен да носиш името. А когато си висок едвам 170 см и би трябвало да се бориш с колоси, е наложително да показваш и темперамент.

Който не има вяра, да пита купищата противници, които Диего Шварцман е докарвал до полуда. Включително Григор Димитров. А той надали ще си спомни на драго сърце какво му се случи на финала в Истанбул през 2016 година Тогава българската звезда бе на две точки от купата, само че мачът приключи с изпочупени ракети, санкции и шампионска купа за аржентинеца.



Шварцман е кръстен на футболния господ Диего Марадона, а от 7-годишен носи прякора Малкия. За да си осигрят пари за присъединяване в шампионати, първоначално в фамилията му продават гумени гривни с имена и емблеми на футболни тимове. Самият Диего е влюбен в звездата на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме.

След подновяването на сезон 2020 аржентинецът реализира резултати, на които всеки може да завижда. Дебют в Топ 10 на ранглистата, първи полуфинал в " Големият шлем " ( " Ролан Гарос " ), първи край на " Мастърс 1000 " (Рим) и победи над противници от Топ 5 на ранглистата.

Малкия, както е именуван Шварцман, има три трофеи в кариерата си, а с изключение на упоменатия край в Рим стигна до мачове за купи в Кордоба и Кьолн. Загуби всеки от тях, само че е с големи шансове да се класира за Финалния шампионат на АТP в Лондон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР