"Само 2-3 седмици са нужни на "Делта" варианта, за да

...
"Само 2-3 седмици са нужни на "Делта" варианта, за да
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Само 2-3 седмици са нужни на Делта варианта, за да придобие застрашаващи размери

"Само 2-3 седмици са нужни на "Делта " разновидността, с цел да придобие застрашаващи размери ", съобщи в студиото на "Здравей, България " математикът проф. Николай Витанов.

"Към този миг нямаме учредения за терзания. Лятото ще изкараме умерено, а след това може и да се случи нещо. Може да гледаме Гърция – те са месец пред нас. В Гърция пече, само че още не е напечено. Август ще продължи да пече слънце, само че и обстановката в COVID-19 може да е напечена. Там се надига вълна, което не е никаква изненада. "Делта " разновидността на вируса работи там от дълго време. Той бе държан в капан от ограниченията, само че в някакъв миг ще пробие ", изясни математикът.

По думите му при нас "Делта " разновидността на вируса се пробва да пробие, само че не съумява. "Това ще е по този начин още малко време. Здравната система, действието на британския вариант и летния сезон са три от четирите фактора за развиването му. Четвъртият е имунизацията ", добави проф. Витанов.

„ За всяка страна разпространяването е друго. Научната информация демонстрира следното: "Делта " разновидността се удвоява на 8 дни. Ако стигнем 1000 новозаразени, след седмица ще сме на 2000. Ако не създадем нищо след месец ще сме на връх – 8000 случаи на ден”, сподели още той.

Витанов акцентира, че въпреки всичко лятото е умерено и "хората би трябвало да се насладят на почивката си ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР