Само 19 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 19 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Звездите на Sofia Open: Матю Ебдън – адвокатът, който избра тениса пред правото

Само 19 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 година – тенис шоуто Sofia Open. Част от международния хайлайф на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „ Арена Армеец “ е хазаин на борбите от най-силния и атрактивен шампионат в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката „ Звездите на Sofia Open 2019 “. Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Матю Ебдън е измежду тенисистите, които постепенно, само че несъмнено откриха и утвърдиха своето място в Топ 100 на ранглистата през годините. Роден в Дърбан, Южна Африка, той и фамилията му местят да живеят в Австралия, когато е на 12 години.

По тениса се „ възпламенява “ от татко му Чарлз, който е финансов шеф, само че също по този начин практикува постоянно тенис и крикет. Ебдън хваща ракетата за първи път на петгодишна възраст и досега тя е неизменима част от живота му. Самият той признава, че се усеща най-добре на твърди и тревни кортове, а за собствен обичан удар дефинира форхенда. Най-много обича да играе на Australian Open, а Стефан Едберг и Андре Агаси са тенис идолите му.

Като характерен „ австралиец “, когато не е на корта, обича да върви на плаж и да кара сърф. Признава, че отделя огромна част от свободното си време на компютърни игри. Има изобилна сбирка от часовници, което също е измежду заниманията му.

Казва, че в случай че не била професионалната кариера на тенисист, вижда себе си като юрист. Записва право в Университета на Западна на Австралия, само че прекъсва образованието си поради обичания спорт. През годините в Австралия се възпламенява по ръгбито, само че единствено като почитател.

Ебдън напусна Клуба на ергените през ноември 2012, когато споделя „ Да “ на брачната половинка си Ким. През 2016 претърпя интервенция на коляното, поради която отсъства от кортовете в продължение на седем месеца. След завръщането си обаче бързо съумя да откри формата си и завърши сезон 2018 измежду първите 50 в класацията на АТР.

„ На 31 години съм, само че имам вяра, че най-хубавото за мен занапред следва. Усещам, че още много години ще бъда в тура. В последните месеци открих най-хубавата си игра и мисля, че сезон 2019 ще бъде най-силният в кариерата ми “, увери австралиецът, който през февруари за повторно ще играе в София. Той дебютира в конкуренцията през 2016-а, когато отпадна на старта от холандеца Тимо де Бакер.

Ебдън няма извоювана купа в кариерата си досега, само че е уверен, че това ще се промени през 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР