Само 17% от българските потребители на интернет на възраст между

...
Само 17% от българските потребители на интернет на възраст между
Коментари Харесай

Едва 17% от българите са се записали на онлайн курс през 2023

Само 17% от българските консуматори на интернет на възраст сред 16 и 74 години са се записали на онлайн курс или са употребявали образователни материали в интернет през последното тримесечие на 2023 година, сочат данни на европейската статистическа работа Евростат.
Прочетете още
По този индикатор страната ни е на едно от последните места в съюза дружно с Гърция. По-малко фенове на онлайн курсовете и образователните материали в интернет има единствено в Румъния (10%) и Кипър (16%). След страната ни е Полша с 18 на 100.

На равнище Европейски Съюз Нидерландия е имала най-голям дял (54%) на интернет потребителите, които са се записали на онлайн курс или са употребявали образователни материали в интернет. След нея са Финландия с 53 на 100, Швеция с 48%, Испания с 47% и Естония с 45%.

Като цяло присъединяване в онлайн обучение през 2023 година е повишено по отношение на 2022 година Делът на хората, които се записват на онлайн курсове или употребяват образователни материали в интернет, е повишен в множеството страни членки на Европейски Съюз.

Най-големи са растежите в Нидерландия (+12 пр.п.), Швеция (+7 пр.п.) и Малта, Естония и Хърватия (по +5 пр.п.). България също е измежду страните, в които известността на онлайн курсовете и образователните материали в интернет нараства за година.

Спад записват Гърция (-12 пр.п.), Кипър (-5 пр.п.), Австрия и Словения (по -2 пр.п.).
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР