Само 17 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 17 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Фенът на Борусия , който мечтае за пробив на Ролан Гарос

Само 17 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 20 20 година – тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката „ Звездите на Sofia Open 2020 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Тенисът и футболът нерядко вървят ръка за ръка. Много постоянно хората, които си изкарват хляба с ракета в ръка, са почитатели на най-популярната игра с топка в света.

Такъв е казусът и с Ян-Ленард Щруф. Германският колос ще бъде измежду участниците в Sofia Open 2020. А феновете, които поддържат Борусия Д, би трябвало да знаят, че споделят тази си пристрастеност със 196-саниметровия колос от Рур.
View this post on Instagram

A post shared by (@jl_struff) on Oct 9, 2020 at 12:09pm PDT
Ян-Ленард стартира да играе тенис на 6–годишна възраст около родителите си Дитер и Мартина, които са треньори. Любимата му настилка са алените кортове и разумно мечтае за пробив в откритото състезание на Франция. Именно на „ Ролан Гарос " е и най-хубавото му достижение в шампионатите от Шлема – осминафинал от сезон 2019 (загуби от Новак Джокович). Любимите му градове в тура са Рим и Маями.
View this post on Instagram

A post shared by (@jl_struff) on Apr 25, 2020 at 12:17pm PDT
Детският му кумир е американската легенда Пийт Сампрас. В свободното си от тренировки и мачове време избира да чете. Любимата му храна е пица.

През август означи персонален връх в ранглистата, достигайки до №29. Има три извоювани трофеи на двойки, само че към момента няма трофей поединично.

Дебютира на Sofia Open предходната година, когато в първия си мач в „ Арена Армеец " победи Стефано Травалия, преди да отстъпи на осминафиналите пред Стефанос Циципас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР