Само 14% от българите оценяват отминаващата 2021 година за добра

...
Само 14% от българите оценяват отминаващата 2021 година за добра
Коментари Харесай

Едва 14% от българите смятат 2021 година за добра за България

Само 14% от българите правят оценка отминаващата 2021 година за добра за България . Близо половината гледат по-скоро с оптимизъм към идната, демонстрира изследване на " Тренд ".

То е осъществено в п ериода сред 1 и 7 декември 2021 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " посредством таблет измежду 1009 души на възраст 18+.
 Снимка 557641
Източник:

55% от интервюираните българи са били щастливи през 2021 година макар тежката година, която изпращаме. Най-младите в максимален дял декларират, че са били щастливи (близо три четвърти), до момента в който тези над 70 години по-скоро не са били щастливи през изминаващата година. Сравнението с резултатите от същия въпрос през 2019 година и 2020 година сочат, че през тази годината българите са били по-щастливи от предходната, само че по-малко щастливи от 2019 година

Само 14% от българите декларират, че 2021 година беше добра година за България, до момента в който 79% са на мнение , че годината беше неприятна за страната ни. В относителен проект с данните в последните 5 години, записваме сходни стойности сред тази и предходната година, които обаче са доста разнообразни от данните сред 2017 и 2019 година По всичко проличава, че пандемията и съпътстващите проблеми към нея са трансформирали очевидно оценките на българите за последните две години в отрицателна посока.
 Снимка 557642
Източник:

За сметка на това, в персонален проект, превес вземат позитивните оценки - 46% правят оценка годината като добра, до момента в който 42% като неприятна .

По-младите и по-богатите в по-сериозни дялове декларират, че годината им е била добра. И тук сравнителните данни от последните години сочат година по-близка до предходната. Разликите сред последните две години и тези сред 2017 и 2019 година наподобяват основни.

Българите са заредени с оптимизъм за идната 2022 година Близо два пъти повече са на мнение, че България я чака по-добра година (47%) от тези , които предвиждат неприятна година за страната ни (24%). Резултатите от последните парламентарни избори оказват въздействие върху настройките в това отношение.

Ясно проличава, че последователите на " Продължаваме промяната ", " ИТН ", " Демократична България ", заявяват очевидно по-високи равнища на оптимизъм за идната година.

В персонален проект повече от половината (52%) интервюирани декларират, че чакат една по-добра 2022 година в персонален проект, а 18% - по-лоша.

Оптимистичните настройки, както за България, по този начин и в персонален проект са на отчетливо по-високи стойности, спрямо упованията през предходната година по това време. Явно в края на 2021 година виждаме по-близо краят на един сложен интервал, както за страната ни, по този начин и за всеки един от нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР