Само 130 от около 4000 шахти в София вече са

...
Само 130 от около 4000 шахти в София вече са
Коментари Харесай

10 месеца след смъртоносен токов удар: Докъде стигна обезопасяване на шахтите в София?

Само 130 от към 4000 шахти в София към този момент са оборудвани с сензори т.е. самобитна тревога, която демонстрира кой ги отваря. Това сочи материал на " Свободна Европа ". Той е отдаден на тематиката какво прави Столична община по отношение на оповестения ангажимент да не се случват повече нещастия като гибелта на младежа Людмил, която стана факт поради токов удар от шахта до болница " Св. Иван Рилски " в София. Людмил умря на 14 февруари, 2021 година.

След случилото се, едно от обещанията на кметицата Йорданка Фандъкова беше да постави ред във връзка с достъпа до шахти в София. Резултатът дотук е много непретенциозен. Извън достигането на кота " 130 ", от Столична община споделили пред " Свободна Европа ", че следва слагането на " най-малко още 100 датчика ". А от Столична община споделили и, че имало 1 случай за отваряне на към този момент оборудвана с датичици шахта - от мобилен оператор, и незабавно се схванало. Това показвало, че сензорите работят.
Има строителство без позволение на Автомагистрала " Хемус ", Столична община е виновна за умряло от токов удар момче, твърди зам.-министър
Бяхме извънредно сюрпризирани, че в лотове 4 и 5 на Автомагистрала " Хемус ", при които има единствено влезнали в действие подробни устройствени проекти и единствено з...
Прочети повече
Освен това, районните кметове в " Триадица ", " Лозенец " и " Средец " споделят, че не са уведомявани и с тях не е съгласуван този тип обезопасяване на шахти. “Дори и да са подхванали нещо, на нас не са ни споделили. Нещо повече: персонално аз съм писал две писма, с които предлагам решение на казуса за целия град, само че отговори нямам ”, твърди кметът на " Средец " и някогашен енергиен министър Трайчо Трайков.

Още: Издаден е акт за нелегално строителство на светофара при болница " Иван Рилски ", където юноша умря от токов удар

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР