Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно

...
Само 12 дни ни делят от старта на най-голямото спортно
Коментари Харесай

Дутзи, който стъпи на тенис върха с екипа на родината си


Само 12 дни ни разделят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от международния тенис хайлайф идват в София и ще играят пред българска аудитория в „ Арена Армеец " от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от дребното в света, които ще имат достойнството да одобряват шампионат от календара на АТП след спирането на тура. И то какъв шампионат?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката " Звездите на Sofia Open 2020 ". Нека дружно се срещнем с любопитни обстоятелства за тях и да отброяваме с неспокойствие дните до старта!

Душан доближава до рекордно място в ранглистата за него - №23, през април 2019 година Приключва в Топ 100 на класацията в шест следващи години (2014-19). Постига най-голямата си победа над Доминик Тийм (№5) и не губи сет до финала на шампионата в Монте Карло 2019 година

Лайович завоюва първата си АТП купа на шампионата на клей в Умаг (Хърватия) през 2019 година Той е част от тима на Сърбия, който през януари завоюва първото издание на АТП Къп в Австралия (отборен турнир). „ Тази конкуренция ме промени. Наистина мисля, че след триумфа в Австралия съм различен тенисист. Да оказа помощ на родината си да бъде номер едно в света е нещо, което ще помня цялостен живот. Чувството е неописуемо “, сподели през януари Лайович.

В шампионатите от Големия шлем най-хубавото му показване е осминафинал на „ Ролан Гарос “ през 2014 година

Освен купата в Умаг, има и присъединяване на край в шампионат от Мастърс 1000 сериите. Това се случи в Монте Карло през 2019 година, а в разногласието за трофея Душан отстъпи пред различен звездните участници на Sofia Open 2020 – Фабио Фонини.

Прякорът му е Дитзе. Започва да играе тенис на 7-годишна възраст, по „ стичане на събитията “. Определя за своя обичана настилка твърдите кортове, желан шампионат е този в Доха, а удар – бекхенда. Идол в детските му години е Пийт Сампрас. Споделя, че в случай че не е станал тенисист, е щял да практикува футбол. Подкрепя тима на Барселона. През ноември 2017 година се подлага на интервенция от херния.

Години 30 (30.06.1990)

Родно място Белград, Сърбия

Живее в Стара Пазова, Сърбия

Ръст 183 см

Играе с дясна ръка, бекхенд с една ръка

Професионалист от 2007

Класиране в ранглистата 25

Най-добро класиране 23 (29.04.2019)

В София -
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР