Само 10 дни след световната премиера на най-новата му дистопия

...
Само 10 дни след световната премиера на най-новата му дистопия
Коментари Харесай

Дмитрий Глуховски създаде първия си аудисериал за Storytel

Само 10 дни след международната премиера на най-новата му дистопия “Граничен пост”, в България ще гостува световноизвестният съветски фантазьор Дмитрий Глуховски.

Tой идва в София, с цел да се срещне с българските си почитатели и да показа първата си творба, основана особено за аудио формат под формата на аудиосериал, и продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel.

България ще бъде първата страна, в която писателят ще гостува след международната премиера на “Граничен пост” в Русия на 16 май.

Aвторът ще показа персонално своя Storytel Original сериал със особено събитие и среща с почитателите в София на 27 май, след което ще взе участие в интернационалния книжовен фестивал Варна Лит, проведен от издателство „ Сиела “.

„ За нас е огромно събитие фактът, че един от най-известните и издавани съветски създатели написа „ Граничен пост “ особено за слушателите на Storytel. През нашата стримийнг платформа неговият сериал има опция да доближи бързо до аудитория в няколко страни. Историята, която Глуховски споделя, ще ви раздруса. И въпреки „ Граничен пост “ да е научна фантастика, аналогиите със актуалните закани по света са натрапчиви “, споделя районният шеф на Storytel Лиза Василева.

За “Граничен пост”: След смъртоносна революция, в която се употребяват и неразрешени оръжия, Русия е единствено дребна останка, от това, което е била. Границата на Московската империя е едвам на няколко стотин благи от края на града, до брега на река Волга, която е изцяло отровена с радиоактивни боклуци. Никой не е дръзвал да премине единствения останал цялостен железопътен мост към другия бряг на реката от години. До в този момент … С “Граничен пост” създателят на Meтро 2033 се завръща в своята неповторима постапокалиптична атмосфера, в една поддържаща напрежението до последно история за прегрешението и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за предаването на задълженията и закононарушенията ни през поколенията – роман, извънредно настоящ във времена, когато словото на омразата е на всички места към нас и светът постоянно не помни грешките на своето минало.

У нас аудиосериалът “Граничен пост” ще бъде наличен за слушане на български незабавно след международната си премиера в платформата на Storytel дружно с още доста сериали и Storytel Original наличие.

Преводът на “Граничен пост” на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов. Всеки клиент на платформата може да слуша безкрайно над 400 заглавия на български и повече от 50 000 на британски.

Съдържанието на български включва заглавия на модерни създатели като Алек Попов, Георги Господинов, Веселина Седларска, Здравка Евтимова, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други.

Платформата предлага също типичен български създатели, международни престъпни шлагери, книги за самопомощ, обичани детски приказки и бестселърови заглавия.

Записите на книгите са направени с присъединяване на надарени български артисти като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Рашко Младенов, Марин Янев, Никола Стефанов, Илияна Коджабашева, Христина Ибришимова, Линда Русева, Яна Кузова, Симеон Владов, Звезделин Минков, Петър Мелтев и доста други.

За Storytel Storytel започва през 2005 и от този момент има почти 50 000 000 слушани аудио- и електронни книги. Storytel работи с всички типове смарт телефони и има offline функционалност, която разрешава да слушате аудиокниги или да четете електронни книги, даже когато не разполагате с интернет връзка. През последните 4 години компанията записва растеж от 62 %, който се усилва с всяка последваща година.

През 2018 година Storytel достигнa 200 милиона часа стрийминг. Компанията е със седалище в Стокхолм и работи на 16 пазара: Швеция, Норвегия, Дания, Холандия, Финландия, Русия, Полша, Исландия, Турция, Италия, Испания, Индия, Обединените арабски емирства, Мексико, България и Сингапур.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР