Само 10 дни след като го назначи, Доналд Тръмп уволни

...
Само 10 дни след като го назначи, Доналд Тръмп уволни
Коментари Харесай

Тръмп уволни прессекретаря си - засенчвал го

Само 10 дни откакто го назначи, Доналд Тръмп уволни шефа на връзките в Белия дом.

Антъни Скарамучи си отива поради " неприлични мнения ", написа " Ройтерс ".

" Г-н Скарамучи усети, че е най-добре да даде опция на началника на канцеларията Джон Кели да стартира на чисто и да построи своя екип. Пожелаваме му всичко най-хубаво ", се споделя в известие на Белият дом.

Миналата седмица Скарамучи направи нецензурни изявления пред сп. " Ню Йоркър ", в които нападна тогавашния шеф на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс и основния президентски пълководец Стивън Банън.

" Президентът несъмнено усети, че мненията на Антъни бяха несъответствуващи за човек на подобен пост, и не искаше да обременява военачалник Кели ", сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Пенсионираният военачалник Джон Кели зае през вчерашния ден поста шеф на президентската канцелария и съгласно чиновник на администрацията точно той е изискал отстраняването на Скарамучи.

Целият личен състав в този момент ще се регистрира пред Кели, в това число дъщерята на Тръмп - Иванка, и президентският шурей Джаред Къшнър, което е смяна спрямо досегашната процедура в Белия дом при ръководството на Тръмп.

Освобождаването на Скарамучи е следващата кадрова смяна в президентската администрация. Тя става в миг, когато вътрешните битки в Белия дом излизат нескрито. Напрежението стана видно миналата седмица, когато Скарамучи насочи нападки против Прибъс и Банън. Скарамучи упрекна Прибъс за приключване на информация в медиите. Прибъс по-късно подаде оставка.

Според близки до Белия дом източници, представени от СNN, Тръмп е уволнил Скарамучи, " с цел да покаже кой е шефът ", показва ТАСС. По думите им Скарамучи е освободен, тъй като пренасочил вниманието на медиите от Тръмп към себе си. За няколко дни името на Скарамучи станало преобладаващо в медийните заглавия, а това по никакъв начин не се харесало на Тръмп, който е привикнал да бъде в центъра на вниманието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР