Само 1-2% от създаваните данни се съхраняват за известно времеЗа

...
Само 1-2% от създаваните данни се съхраняват за известно времеЗа
Коментари Харесай

Сторидж обемът в света ще се удвои за 5 години

Само 1-2% от създаваните данни се съхраняват за известно време

За една година доставчиците на сторидж са конфигурирали в света над 700 екзабайта потенциал за предпазване (източник: CC0 Public Domain)

Обемът на хранилищата за данни в международен мащаб ще се удвои в границите на пет години – в интервала от 2018 до 2023 година, сочи прогноза на анализаторската компания IDC. Очаква се сумарният сторидж размер да доближи 11,7 зетабайта в края на обсъждания интервал.

IDC преглежда 6 вида носители, като регистрира добавения размер и изважда сторидж потенциала, който ще излезе от приложимост. С други думи, данните не са резултат от просто сумиране на прогнозните размери за предпазване на данни, които ще бъдат пуснати в границите на петгодишния интервал, а регистрират динамичността в сегмента.

Съгласно прогнозата Global StorageSphere, единствено 1-2% от създаваните или репликирани данни всяка година се съхраняват за избран интервал от време. Останалите данни или се проучват незабавно, или се доставят за потребление и в никакъв случай не се съхраняват за идващ достъп.

През 2018 година доставчиците на сторидж са конфигурирали в света над 700 екзабайта потенциал за предпазване на всички видове носители, което им е донесло сумарно доходи в размер на повече от 88 милиарда $.
още по тематиката
Тъй като потребителите все по-често поверяват данните си на компании, изключително на облачни снабдители, базата от корпоративни складове пораства по-бързо от базата, принадлежаща на потребителите.

Отчитайки тази наклонност, IDC чака през 2023 година фирмите да носят отговорност за ръководството на над три четвърти от конфигурираните складове за данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР