Съмнявам се дали ще е възможно кабинет „Василев“ със 121 ...

Съмнявам се дали ще е възможно кабинет „Василев“ със 121

Станишев: Поведението на правителството на Кирил Петков беше авантюристично

Съмнявам се дали ще е допустимо кабинет „ Василев “ със 121 или 125 подкрепящи го депутати да може да преведе България през толкоз тежки тествания.

Това съобщи пред БНР водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, евродепутат, някогашен министър председател на България и някогашен водач на Българска социалистическа партия.

Според него доста от рецесиите са се задълбочили от ръководството на обединението Природен парк, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България.

„ Поведението на държавното управление на Кирил Петков беше доста рисковано до момента. Още на 19 март министърът на финансите разгласи, че ние няма да водим договаряния с „ Газпром “ за възобновяване на контракта, който изтича тази година. С което предопредели и първите две страни, на които им стопираха доставките, бяха тъкмо Полша и България, тъкмо страните които оповестиха, че няма да имат връзки с „ Газпром “ повече. Хубаво е да има диверсификация, само че в случай че не си обезпечил опция на доставките, това е безконтролно ", разяснява още Станишев.

По думите на някогашния водач на Българска социалистическа партия е доста значимо не по какъв начин социалистите са влезнали във властта, а по какъв начин ще излязат от нея:

„ Виждаме, че редица значими за гласоподавателите на Българска социалистическа партия тематики не бяха предпазени....

Неубедително звучи, че не изнасяме оръжие за Украйна. Обществото е наясно, че изнасяме за други страни, откъдето то се препраща. Второ - тематиката с газовите доставки “.

Станишев акцентира, че един от „ огромните грехове на Природен парк е, че са трансформирали „ латентното разделяне на русофили и русофоби в доста остро “.

„ На първо място би трябвало да сме българофили и да действаме преди всичко в полза на българската страна, а не в нечии непознати ползи - без значение дали са съветски, или американски “, съобщи някогашният министър председател на България и посочи, че изгонването на 70 съветски дипломатически чиновници ще има последствия:

„ Много евентуално е да бъде закрито посолството на Руската федерация в България и да има други дейности, които да имат стопански последствия. Едното е газът, само че и доста други са вероятни “.

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg