Съмнявам се, че Иван Гешев има предвид точно такава задълбочена

...
Съмнявам се, че Иван Гешев има предвид точно такава задълбочена
Коментари Харесай

Владислав Панев: Съмнявам се Гешев да има предвид точно съдебната реформа, необходима на България

" Съмнявам се, че Иван Гешев има поради тъкмо такава задълбочена и всеобхватна правосъдна промяна, каквато е нужна на България ".

Това сподели пред БНР Владислав Панев, определен за народен представител от " Демократична България " в 48-ото Народно заседание, по отношение на писмото, изпратени от основния прокурор до депутатите от новия парламент.

Ще проведем срещи и диалози с всички, които са виновни за приемането на значимите закони в страната, а това са парламентарно показаните партии, посочи той и уточни, че Гешев не е измежду тях, само че „ в случай че някоя партия го припознае – да ".

В предаването " 12+3 " Владислав Панев разяснява, че Демократична България няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ, а когато вторият мандат за сформиране на държавно управление отиде при " Продължаваме промяната ", ще стане ясно дали Политическа партия биха били склонни да внесат предложение на държавно управление на малцинството, което да подкрепено от други партии, в това число и ГЕРБ.

" Отношенията ни с Политическа партия са положителни. Надявам се с тях да намерим най-лесно допирни точки, които да бъдат по-късно и основа за сформиране на кабинет.... С доста условности можем да работим за втория и третия мандат, въпросът е да намираме задоволително допирни точки, разликите сме ги намерили от дълго време ", сподели той.

" Не сме отказали дефинитивно на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, следобяд ще имаме събиране на нашата парламентарна група и там ще вземем решение дали да отидем на срещата в неделя ", уточни той.

Според Панев има заплаха при разглеждането на Бюджет 2023 да има " едно предизборно наддавана " за още милиарди разноски, което може да докара до спомагателна инфлация и фискална неустойчивост:

" Ние от Демократична България се надявам да се противопоставим сполучливо на тези напъни. Това е огромната отговорност. Депутатите да не се държим предизборно през идващите месец-два, а да подходим отговорно ".

Той акцентира, че позицията на Демократична България е " дефицитът да бъде държан в естествени рамки - до 3%, държавните разноски да бъдат държани в естествени рами, тъй че да не генерираме спомагателна Българска инфлация, с изключение на тази, която идва извън, енергийните обезщетения би трябвало да бъдат ориентирани единствено към най-нуждаещите се, нямаме срещу пенсиите да порастват по-бързо от инфлацията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР