Съмнително висока е сумата, която искат от нас американците за

...
Съмнително висока е сумата, която искат от нас американците за
Коментари Харесай

Нещо ни пързалят американците за самолетите

Съмнително висока е сумата, която желаят от нас американците за 8 нови самолета Ф-16, блок 70. Това излиза наяве, откакто се сравнят покупко-продажбите за покупка на същия вид нови изтребители от други страни като Бахрейн и Словакия. Разликите са очебийни, само че не са в наша изгода, разяснява в. „ Труд “.

Американският Държавен департамент утвърди финансовата рамка за придобиване на 8 многоцелеви изтребителя Ф-16, блок 70 от България. В 16.15 ч. вашингтонско време на 3 юни (23.15 ч. българско) на уеб страницата на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Съединени американски щати бе оповестено известие, в което се показва, че Департаментът на Съединени американски щати е дал позволение България да получи опция за закупуване на повсеместен пакет за 8 многоцелеви изтребителя Ф-16, блок 70 на стойност 1,673 милиарда $.

По ориентировъчен курс на $ от през днешния ден сумата в родна валута е 2,927 милиарда лева Късно през нощта в понеделник пресцентърът на МО удостовери новината, само че означи крайната сума като 1,6 милиарда $. Разликата въпреки всичко е основна защото " спестените " 73 млн. $ от пресслужбата са близо 128 млн. лева по-ниска цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР