Съмнително е, че такова колосално количество цигари без бандерол остана

...
Съмнително е, че такова колосално количество цигари без бандерол остана
Коментари Харесай

Трафикант №1 на България е изправен пред сериозен проблем

„ Съмнително е, че такова колосално количество цигари без бандерол остана настрана от новинарския поток. Явно Истимарото има някакви контакти по върховете на страната, тъй като е очевадно, че се  ползва с някакъв чадър. За благополучие, тази пратка до Европа бе хваната по неизвестен сигнал “, разкрива осведомен със случая.

 

Илиян Стефанов към този момент се е сдобил със статут на топ трафикант на България, чийто престъпен бизнес е много по-доходоносен от опиатите. Докато босовете чакат облага от дрога, доставена от оня завършек на света, с цел да я смесят с медикаменти и химикали за повдигане на количеството за сметка на качеството, Истимарото избира да влага в незаконни цигарени заводи, чиято продукция се продава с 300 до 500% добавена стойност – т.е. на всеки вложен лев бандата на Истимарото прибира по 5.

 

Твърди се, че у нас сега работят най-малко 3 негови незаконни цеха, които бълват милиони менте папироси, пласирани зад граница. Според проверяващи самият Илиян Стефанов употребявал много остроумен номер, с цел да държи спецспужбите в кома за значимите заводи, като понякога негови хора подават сигнал до ченгетата, които след това се хвалят с „ сполучлива интервенция “, при която е разрушено мизерно цехче със остарели машини за произвеждане на цигари, до момента в който модерните заводи на Истимарото работят необезпокоявано. Така и вълкът утолен, и агнето цяло.

 

В ъндърграунда се разправя, че рекордният удар на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, е най-малкият проблем на разбойника. „ Един тир с цигари е заловен, пет други обаче са минали безпроблемно. Приходите на Илиян Стефанов са колосални, в този момент драмата е по какъв начин чувалите с пачки да се изперат, даже при ниска възвръщаемост.

 

Разследващи сочат, че приходите от престъпната си активност трафикантът насочва към закупуването на парцели на подставени лица, които броят сумите за набелязаните обекти  без никакъв пазарлък – колкото изискат, толкоз дават “, разяснява проверяващ.

Смята се, че едни от последните покупко-продажби, зад които наднича Истимарото, касаят супер разкош

жилища на софийския бул. „ България “ по така наречен „ маршрут на властта “, употребен от НСО за придвижване на колите на министър председател, президент, началник на Народно събрание и основния прокурор. Според данните жилищата са закупени на солени даже за Европа цени от над 4000 евро квадратния метър.

 

В подземния свят с нескрита злоба описват и за типично мъжките играчки на кримимилионера Илиян Стефанов, който държал няколко яхти на док в турска марина за ВИП клиенти за по над 1 млн. евро, както и за расовите спортни коли с „ италианска кръв “, които бандитът язди без никакво терзание.

 

Истимарото пък имал опит и в любовния бизнес – преди години заработвал като сутеньор във Франция, даже има присъда за сводничество. Трафикантът навлиза в дълбините на незаконния свят като лакей на именития Паскал. Босът обаче го хванал да бърка в кацата с мед и го разкарал.

 

Съдружник в схемите на Истимарото е пловдивската кримизвезда Антон Арабаджиев, чието име бе забъркано в схемата с петте незаконни заводи, разкрити в Дупница, Тутракан, Горна Оряховица и Калугерово при акция на ГДБОП и ДАНС под управлението на Специализираната прокуратура. В началото на 2018 година английските служби изпратили сигнал до българските си сътрудници, в който е посочено името на  пловдивчанина.

 

През 2011 година той един път към този момент е бил оголен като притежател на незаконна цигарена фабрика.

Не е загадка, че информацията за множеството разрушени престъпни тютюневи цехове у нас нормално идва от непознати служби, настояват осведомени. Британците сочат и сътрудниците на Арабаджиев – Георги Нечев - Етикета, Найден Станчев – Хана, Тодор Шопов – Мъжкия. По сигнала от Англия, са работили две специфични служби в България.

Източник: Уикенд

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР