Съмнителните хоспитализации в Пирогов не са довели до източване на

...
Съмнителните хоспитализации в Пирогов не са довели до източване на
Коментари Харесай

Според бивш директор на Пирогов съмнителните хоспитализации не водели до източване на НЗОК

Съмнителните хоспитализации в " Пирогов " не са довели до източване на НЗОК. Това мнение изрази някогашният шеф на болницата  Спас Спасков в ефира на bTV.
Според Спасков тъкмо в този случай не става въпрос за източване на касата, защото поради рецесията с лечебните заведения се финансират по друг метод.
 Закръглили ли са в Пирогов 1,15 млн. лева на 2 млн. лева или уеб сайтът на служебния здравен министър заблуждава? Закръглили ли са в " Пирогов " 1,15 млн. лева на 2 млн. лева или уеб сайтът на служебния здравен министър заблуждава?
Статия със заглавие " Да закръглим на 2 милиона " разгласиха преди няколко дни от Центъра за отбрана правата на пациента (ЦЗПЗ), чийто уп...
Припомняме, че сега се прави инспекция в болничното заведение поради. Става въпрос за пациенти лекувани от ковид, само че по-късно признати още веднъж с диагнози като цироза и бъбречна непълнота.
" Сега те получават пари не за осъществена работа, а за исторически бюджет – 85% от парите, които са получили за предходната година ", разяснява Спасков. По думите му инспекцията има по-скоро дисциплиниращ резултат и е допустимо да има пропуски и неточности в документите.
" Това не довежда до финансов резултат. Болницата не получава пари по клиничната пътека. Сега лечебните заведения не се зареждат от пътеки, а с пари въз основата на миналогодишните доходи ", разяснява Спасков.
По думите му в случай че се върнем към остарялата система на финансиране, което би било вярно, тогава към този момент ще приказваме за източване на НЗОК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР