Съмнителни посредници са предложили на отделните правителства в ЕС общо

...
Съмнителни посредници са предложили на отделните правителства в ЕС общо
Коментари Харесай

Измамници предлагат 1 милиард дози ваксини срещу COVID-19 в целия ЕС

Съмнителни медиатори са предложили на обособените държавни управления в Европейски Съюз общо към 1 милиард несъществуващи дози ваксини против КОВИД-19 на стойност към 14 милиарда евро, заяви европейската работа за битка с измамите, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Подобни медиатори желаят предплати и не дават никакви разяснения по какъв начин ще се осъществят доставките, сподели Виле Итала, началник на европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, и акцентира, че фармацевтичните компании упорстват да продават непосредствено на държавните управления.
"Доста е всеобщо. Изпращат оферта, която е недействителна. Но в действителност от това, което сме видели досега, зад нея не стоят никакви действителни ваксини, съобщи той.
Разследваните от ОЛАФ схеми идват както от професионални нарушители, по този начин и от обособени опортюнисти, навързани в дълги вериги от медиатори, които неведнъж водят отвън Европейски Съюз, сподели Итала.
В Италия управляващите обявиха, че проверяват предложение за коронавирус ваксини, направено от неназовани медиатори на регионалните управляващи във Венето на фона на предизвестията за от ден на ден измами с ваксини.
Итала съобщи, че ОЛАФ към този момент не разполага с данни за лансиране на европейския пазар на подправени ваксини, само че добави, че това най-вероятно ще се случи.
"Където има доста пари, там намират своя път измамниците ", сподели той.
"Може да има финансови последици. Но има и друга страна - доверието на хората. Именно затова в този момент е значимо да попречим на това да се случва, с цел да могат хората да имат доверие, че когато отидат да се имунизират, това са същинските (ваксини) ", сподели той.
ОЛАФ работи с държавните управления в Европейски Съюз, правоохранителните органи и фармацевтичните компании за изправяне на нарушителите пред правораздаването, само че към този момент няма данни някое европейско държавно управление да се е подлъгало по сходна скица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР