Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствието. Тръби

...
Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствието. Тръби
Коментари Харесай

След потопа тръби изплуваха на плаж в Китен: Какво тече по тях и има ли опасност?

Съмнения за отходни води по Южното Черноморие след бедствиет о. Тръби изплуваха след потопа на плаж „ Атлиман “ в Китен. Хората попитаха какво тече по тези тръби, а bTV ревизира. 

Емил Димитров и Борислав Сандов разясниха неналичието на канализация и пречиствателни станции

Клип, сниман на плаж „ Атлиман “, демонстрира тръби, които водата от бедствието изкарва на показ. 24 часа по-късно ги намираме, извадени и сложени като апаратура, още веднъж на плажа.

„ Тези тръби водят дъждовната вода, която идва от горната част на Китен. Съответно тя минава през плажа. Тези тръби ги има, с цел да не отнесе плажа при всеки един дъжд “, изясни Николай Николов, представител на Туристическата камара-Приморско.

Санкции се постановат при всяка инспекция през последните години

„ Това не са тръби по които текат фекалии. Тези тръби не стигат до морето, те са заустени и са доникъде на плажа “, твърди Плумка Илиева, представител на концесионера на плажа.
 
Тръбите са сложени от концесионера преди 2000 година Днес на мястото, където са били заровени,  има шезлонги и плажуващи.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда признават, че това се случва от време на време

„ Не е доста прелестно, ще преместим плажа. Ще отидем на друго място, където няма тръби “, споделя Стоян Танчев, екскурзиант.

В пясъка има още една тръба, която концесионерът изравя, с цел да ни убеди, че от нея не тече фекална вода. Правим и опит, като загребваме от водата. 

Здравните управляващи са безапелационни, че къпането в морето не е рисково

Въпреки възбраните, обикновено за плажуващите се оказа и къпането в морето. 

„ Може би ще назначим спомагателни проби за замерване замърсеността сега на морето, тъй като в този момент в действителност морето е по-замърсено в сравнение с преди “, сподели здравният министър Христо Хинков.

Снимка: bTV


Пак подозрение за отходни води се появи и на плаж „ Хармани “ на Созопол поради фотография на струпани камъни с кафява вода към тях. От екоинспекцията в Бургас оповестиха за bTV че това е регламентирано заустване на дъждовни води, в съгласие с тях, както и на плаж „ Атлиман “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР