Съмнения за хранително отравяне в детска градина в Пловдив. Здравните

...
Съмнения за хранително отравяне в детска градина в Пловдив. Здравните
Коментари Харесай

Съмнения за хранително отравяне в детска градина в Пловдив

Съмнения за хранително отравяне в детска градина в Пловдив. Здравните управляващи и Агенцията по храните влязоха незабавно на инспекция в заведението, откакто 12 деца са със признаци, а три от тях са приети в болница.

Още в понеделник 4-годишно дете е върнато във у дома поради повръщане. На идващия ден – във вторник, още няколко деца от същата група демонстрират признаци, а късно нощес седем от тях търсят лекарска помощ.

Взета е проба от храната, от която са яли всички в детското заведение

„ Всичко е наред, детето ми е тук. Трябва да се изчакат някакви резултати от проучванията на храната. Това е неприятно “, изяснява Марина Герц.

„ Всички са яли това, което е сготвено тук. Ние не сме на кетъринг. В друга група нямаме такива признаци, мощно се надяваме да е ентеровирус, само че това ще го покажат инспекциите на двете организации “, сподели Любка Биволарска, която е шеф на Детска градина „ Славей “.

Някои от учениците са споделили с родителите си, че преди обяда са яли пица

„ Ще бъдат взети проучвания на личния състав и на децата от групата. Може да е  вирус, може да е и от храната “, допуска Васил Георгиев от РЗИ-Пловдив.

„ Ще проверим здравните книжки на личния състав, суровините и готовите артикули – би трябвало да има оставени проби от храната. Ще занесем пробите за проучване “, изясни и Станимира Чавдарова от БАБХ-Пловдив.

Общо 65 са децата със признаци на хранително натравяне

Резултатите от инспекцията се чакат до няколко дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР