Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че може да

...
Самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че може да
Коментари Харесай

Социолог очаква нови избори, а не редовен кабинет

Самият водач на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че може да направи кабинет, само че той няма да бъде допустим. Това ще е кабинет от обединенията, които поддържаха Рашидов. Това са Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Български напредък. Това разяснява в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ Евелина Славкова, социолог.

" И Борисов си дава ясна сметка, че в публичен проект ГЕРБ имат своята тежест и проблематика след 12 години ръководство и мъчно може да се одобри от обществото такова държавно управление “, сподели още социологът.

По думите и, на 2 октомври ние видяхме една разполовена България, когато малко хора излезнаха да гласоподават за следващ път. " Едната половина си споделиха - при ГЕРБ имаше успокоение, знаехме какво се случва. Другата България сподели, че ние не трябва да забравяме диалога за корупция. Борисов си дава сметка, че в случай че сътвори коалиция с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, или " Български напредък ", това значи коалиция, която ще бъде дискредитирана в публичен проект. А той не търси това.

Следващата година има и локални избори и ГЕРБ може да загуби и градове, които години са управлявали “, добави Славкова. Според нея, за ГЕРБ има една допустима коалиция, с която са съгласни. Това е коалиция с " Продължаваме промяната " и Демократична България. Повече от видно е обаче, че към този миг такава коалиция наподобява невъзможна. " Моето мнение е, че вероятността да отидем за следващ път на избори е доста по-голяма, в сравнение с да има кабинет. То може да има, само че той няма да бъде публично допустим и ще тръгне с ниско доверие. И в тази комплицирана обстановка, която е България и светът, това може да донесе доста вреди на всички, които вземат участие в тази коалиция. И ГЕРБ няма да рискува да скочи в такава коалиция, счита още Славкова.

Според нея е несериозно да се приказва и мисли за кабинет с къс небосвод. " Мисля, че и служебният кабинет се оправя добре, в случай че става въпрос за къс небосвод. Търсене на постоянен кабинет за 5-6 месеца е малко несериозно. Представете си тази коалиция, в границите на 5 месеца, какви бели могат да бъдат направени, тъй като тези хора си дават сметка, че хоризонтът им е къс. Не мисля че е толкоз дълбока политическата рецесия, с цел да стигаме до такава обстановка ", сподели още Евелина Славкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР