Самият факт, че това е най-тежката криза за ГЕРБ и

...
Самият факт, че това е най-тежката криза за ГЕРБ и
Коментари Харесай

Цветанов: Провокаторите на протеста бяха вкарани от хора, искащи да запазят властта |

Самият факт, че това е най-тежката рецесия за ГЕРБ и за последните 10 месеца бяха направени доста неточности, даде опция през днешния ден над 60% от обществото да желае предварителни избори, а над 90% да осъждат провокаторите, които бяха вкарани в митингите. Бяха вкарани от тези, които желаят да запазят властта. Защото дейностите на полицията и разпорежданията, които се даваха от висшестоящите, подложиха на тестване протестиращите, само че заплашиха живота и здравето и на протестиращите, и на служителите на реда. Трябваше да има по-бърза и съответна реакция. Не ги вкара властта, а хора, които желаят това статукво да се резервира - има престъпни структури и други.

Това съобщи пред бТВ някогашният втори в ГЕРБ и водачът на политическия план " Републиканци за България " Цветан Цветанов. 

" Много бързо и съответно трябваше да се реагира, тъй като има способи, с които да изведеш самостоятелно всеки един от тези провокатори. Нямаше да се стигне до консолидация на тези провокатори. Всъщност бяха арестувани почтени хора и пострадаха служители на реда. Полицаите бяха жертва на разпорежданията, което даваше висшето професионално управление ", изясни някогашният вътрешен министър.

Цветанов добави още, че неговата цел е да сплоти всички демократично мислещи десни български гласоподаватели и да им покаже, че един народен план може да бъде за всички, без значение от тяхната възраст. Да им покаже, че могат да бъдат образовани и професионално осъществили се, и че това може би ще бъде първият народен план, който ще даде представителност на всички етнически групи. " Етническото опълчване е неверно за страната ", сподели още той. 

Според него институциите в България са парализирани, няма безусловно никаква успеваемост при тази външна сила, която има в обществото за предварителни избори, за смяна на статуквото. 

Някой желае средствата да бъдат усвоени бързо 

Липсата на бистрота в ръководството, харченето на пари, това, което се случва с допълните 5 милиарда лв. е причина за това, че някой желае от тези средства би трябвало да бъдат усвоявани бързо за къс интервал от време. Този някой знае, че в идващите държавни управления ще има тежки процеси и ще има тежки политически решения, които ще би трябвало да се взимат, съобщи Цветан Цветанов.

Липсата на електронно ръководство ни дава опция да живеем с чувството за корупционен напън, който има и сега. Това, което хората желаят, е смяна в правосъдната система и правдивост. Средният и дребният бизнес остават с чувството, че всеки може да ти го вземе, че всеки може да бъде репресиран от държавната машина. Днес, когато обикалям страната и върша поредност от срещи, виждам, че има избран боязън, добави той. 

За първия мандат на ГЕРБ като ръководеща партия, чийто член беше Цветанов, той разяснява, че се е работило в изискванията на следствията от тежката финансова икономическа рецесия. " Имаше държавно управление, което фактически изведе страната и остави недостиг 0,45. Сега обаче сме в хипотезата, в която беше в края на мандата си Тройната коалиция - харчене на пари. Хората губят визия за обективността и прозрачността, която би трябвало да има в едно ръководство ", съобщи някогашният втори в ГЕРБ. 

Това, което имаме през последните 10 месеца, е най-големият срив, който ГЕРБ е получавал за десетте години ръководство, изясни той.  

По думите му, когато е станал вицепремиер и министър на вътрешните работи, страхът у хората е бил дали децата им ще се приберат и дали няма да бъдат отвлечени. " Имаше 17 отвличания, преди да стана министър на вътрешните работи, а когато стана 18-ото, постигнахме резултат, с който лицата, направили тези закононарушения. Те към момента са в пандиза ". 

Харизанов и Дончев говореха, че желаят да заемат позициите ми, месеци преди Апартаментгейт.

" За Апартаментгейт аз бях доста правилен и постъпих вярно, тъй като знаех, че сюжетът за моето дискредитиране беше изработен година и половина преди този момент. Направиха го всички тези, които са в най-близкото обграждане (на Борисов - бел. ред.) и взимайки политическите решения за ГЕРБ. Излязох почтено от политиката и знаех, че едва ли ще мога да остана повече в ГЕРБ при тази среда на работа. Сам напуснах, никой не е в положение да ми влияе ", безапелационен е някогашният вътрешен министър. 

Шест-седем месеца преди Евроизборите знаех, че господин Харизанов се е хвалил, че ще поема моите функционалности в партията като организационна активност. Томислав Дончев също е споделял, че има предпочитание да бъде зам.-председател на партията. Аз преглътнах всичко. Знаех, че всичко това върви като развой, само че желаех да реализира следващата победа като ръководител на предизборния щаб и тогава да отида при Борисов, да му заявя всичко и да споделя моите решения ", изясни Цветанов.

Цветанов добави още, че е споделил на Борисов, че живее във виртуален свят и че към него има хора, които споделят това, което желае да чуе. " И тъй като Вие сте привикнал да определяте ориста на хората, ще Ви дам късмет да определите и моята. Дадох ми две противоположни решения - или работим във времето и изискванията, когато фактически ГЕРБ беше идея, или напущам " - това са били думите на Цветанов към Борисов, преди да напусне партията. Той изиска трети вид - да бъда в централата, добави някогашният втори в ГЕРБ.

За министрите, които бяха заменени поради съмнение, че са " хора на Движение за права и свободи ", той съобщи, че това са хората, които Борисов е посочил, а " дали има и други - не знам ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР