Самият факт, че секретарят на Пентагона е на посещение у

...
Самият факт, че секретарят на Пентагона е на посещение у
Коментари Харесай

Лорер: Посещението на секретаря на Пентагона у нас е показателно за доверието на НАТО и съюзниците към България


Самият факт, че секретарят на Пентагона е на посещаване у нас е извънредно индикативен за доверието, което НАТО и съдружниците имат към България, сподели във Велико Търново, министър на нововъведенията и растежа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2849
„ В момента, в който има война толкоз близо до нашите граници, е извънредно окуражаващо, че толкоз значим човек, който съставлява най-силния съдружник в НАТО, е на обиколка из района, в това число и в България, това значи, че те ни имат вяра, разяснява Лорер и добави, че такова посещаване не е имало от дълго време. Според него България е част от НАТО и би трябвало да способства за общата непоклатимост на алианса. “Министър ръководителят на България и министърът на защитата на Съединени американски щати говореха за инфраструктура, за логистика за поддръжка на натовските сили в района, това е което България дава в едно с филантропичната помощ за Украйна “, уточни той.

По думите му през България все още са минали 100 хиляди бежанци от Украйна, 50 хиляди са останали в страната. Това са най-вече дами и деца, които би трябвало да бъдат с организиран статут за краткотрайна протекция, с цел да могат по-късно свободно да работят в български компании. На първо място те би трябвало да бъдат настанени, да получат базово опазване на здравето и базова протекция за децата. Трябва да разберем, че тези хора идват от страховита драма, а когато са подготвени да се причислят към икономическия живот на България, имаме уверението на бизнеса, че страната може да сътвори работни места за най-малко 200 хиляди души във всевъзможни браншове, сподели той.

Според Лорер сега няма място форсмажор да бъде разгласен в страната, защото вредите към стопанската система ще бъдат доста по-големи, в сравнение с изгодите за някои съответни компании. Никой в Европа не го практикува, тъй като форсмажор може да изиска всяка една компания, а всеки един съд да реши по договорно право дали това е настоящо или не, добави той. Лорер разяснява, че в акцията на Министерство на вътрешните работи отпреди няколко дни няма нищо политическо, това е акция против престъпността. „ Институциите би трябвало да работят, законът би трябвало да се ползва за всички “, съобщи министърът.

участва на откриването на офиса на партия " Продължаваме промяната ", в който депутатите от партията и представители на изпълнителната власт ще провеждат приемни и срещи с жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР