Самият факт, че полската страна дори не предизвика дискусии в

...
Самият факт, че полската страна дори не предизвика дискусии в
Коментари Харесай

Димитър Бечев: Тенденциите в Запада са, че сега е моментът за още по-голям натиск върху Русия


Самият факт, че полската страна даже не провокира полемики в границите на НАТО по механизма по член 4, обвързван с консултация, а не с отбранителната дарба на пакта, значи, че там не считат, че нещо радикално се е трансформирало.

Така разяснява в ефира на Euronews Bulgaria случая с разрушилата се военна техника на полска територия експертът по интернационалните връзки, старши помощник към Атлантическия съвет на Съединени американски щати и учител в Оксфордския университет Димитър Бечев.

 
Този случай демонстрира, че тези сили вътре в Запада, които упорстват по никакъв метод да не се отслабва помощта към Украйна, може би ще надделеят. След рухването на Херсон се чуха гласове, че е време за някакви договаряния, само че наклонността измежду западните сили е по-скоро в противоположната посока, че в този момент е моментът да се реализира още по-голям напън върху Русия.
Бечев е безапелационен, че все още вероятностите за подписване на мир не са реалистични.

„ Стана ясно, че съществува някакъв канал за договаряния по линия на разследващите организации, защото шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ е провел диалози с съветски ръководители “, означи анализаторът.
За Украйна няма никакъв смисъл в този момент да отива на договаряния, защото това ще даде опция на Русия да се превъоръжи, консолидирайки позицията си по фронта и в един миг да построи след няколко месеца нови офанзивни качества, които да ѝ разрешат да предприеме нови набези по другите браншове на фронта.
Според специалиста рецензиите в Русия във връзка с войната са ориентирани основно към военния министър Шойгу, както и към военното командване, до момента в който съветският президент Владимир Путин остава отвън периметрите на рецензиите.

Бечев изясни това с вътрешна битка в тесния кръг на Кремъл за препозициониране и привличане на някакви облаги, като даде образец с съветския олигарх и притежател на частна военна компания „ Вагнер “ – Евгений Пригожин, чиито военни канали онлайн насочат тежки рецензии към съветското военно командване в Украйна.

По думите на Бечев все още руснаците все още се стремят да укрепят отбранителните линии и да консолидират ситуацията на фронта.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР