Самият бизнес иска да се започнат преговори с Газпром“ и

...
Самият бизнес иска да се започнат преговори с Газпром“ и
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП предлага необлагаем минимум и намален ДДС на основните храни. Ако няма таван на цената на газа, ще има фалити 

Самият бизнес желае да се стартират договаряния с „ Газпром “ и да има заледяване на цената на природния газ, тъй като от „ Газпром “ е най-евтиният газ, който България може да получи и има сигурни доставки. Бизнесът е обезпокоен, тъй като към момента нямаме дълготрайни контракти за доставка на полутечен газ, нямаме графици, на каква цена ще пристигна той. Трябва да се откри решение. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Стойнев предизвести, че в случай че няма таван на цените, ще има банкрути, бизнесът ще загуби конкурентоспособност, ще има загуба на пазари и повишение на цените на създадената продукция, а от обществена позиция – загуба на работни места и понижена покупателната дарба.

„ Апелирам съдружните сътрудници да прегледат всички ограничения, които се оферират. Всяка политическа мощ ще би трябвало да направи стъпка обратно в името на общото положително, би трябвало да се вземат най-правилните решения. От Българска социалистическа партия предлагаме въвеждане на необлагаем най-малко, понижаване на Данък добавена стойност на главните хранителни артикули, а за какво не и нулево Данък добавена стойност “, съобщи социалистът.

Според Драгомир Стойнев България няма да остане без природен газ, като обърна внимание, че през годините всички държавни управления са правили старания да разширят газопреносната система.

„ Ние можем да внасяме от Гърция почти 2 милиарда куб. м, от Румъния – почти 1,5 милиарда куб. м, от прилежаща Турция можем да внасяме 17 милиарда куб. м. Но турската страна към този момент отхвърля да подпише съглашение с „ Булгартрансгаз “. На 5 май ще се събира координационен център по какъв начин ще се разпределят доставките за Централна Европа и за Балканите. Ако Турция не се съгласи, това ще стане доста мъчно “, разяснява той.

„ Институциите би трябвало да бъдат по-спокойни и да спрат с нападките една към друга. Считам, че когато имаме външна опасност, българските политици са длъжни да се обединят, да си приказват и да вземат решения, тъй като най-малкото нещо, което желае българското общество, е в този миг на неустановеност, която идва извън, политиците да се раздират от несъгласия “, акцентира Драгомир Стойнев. По неговите думи Българска социалистическа партия е партия, която не отива нито в една от крайностите, мисли държавнически и изрази вяра, че и другите партии ще стартират да мислят по този метод.

Според националният представител от левицата в Киев е трябвало да отиде само министър-председателят, с цел да изрази съпричастност към украинския народ. „ България дава филантропична помощ и приехме над 80 хиляди украински бежанци. Ние би трябвало да стартираме да мислим за намиране на средства за това по какъв начин тези хора ще се интегрират в обществото. 22 хиляди деца би трябвало от септември месец да стартират учебно заведение “, обърна внимание Стойнев.

„ България има търговски контракти за експорт на оръжие с над 60 страни и те са подписани преди този момент държавно управление. Не изнасяме непосредствено оръжие за Украйна “, сподели социалистът. По тематиката с износа на оръжие той разяснява още: „ Ако желаеме мир, би трябвало да има договаряния, а не оръжия за Украйна. Левицата е за това. Апелирам към разсъдък нашите съдружни сътрудници за гласуването на 4 май. Това ще бъде тежка стратегическа неточност за България. Не би трябвало да се подценяват поръчките на Българска социалистическа партия. “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР